Felfázás, hólyaghurut, veseproblémák

Hólyaghurut kezelés homeopátiával - a legrészletesebb leírás

A hólyaghurut egy olyan betegség, ahol tényleg nagy lehetőséget biztosít a homeopátia.

 • Hólyaghurut kezelés homeopátiával - a legrészletesebb leírás

  Hólyaghurut kezelés homeopátiával - a legrészletesebb leírás

Miért?

A húgyúti fertőzéseknél jellemző a rezisztencia, az antibiotikumokra ellenálló baktériumok okozta fertőzés. A képlet egyszerű – minél több antibiotikumot használ egy földrajzi egység, annál gyakoribb a rezisztencia. Fontos, hogy az antibiotikumos kezelés előtt kérjünk tenyésztést, és azt a gyógyszert szedjük, amire a kórokozó érzékeny. Próbáljuk meg elkerülni a fertőzést.

Mit lehet tenni?

Találjuk meg a visszatérő hólyaghurut okát.  Ez lehet hormonális (terhesség), inzulinrezisztencia, cukorbetegség, változókor, új partner, stb. A hólyaghurut leggyakrabban E. Coli fertőzés miatt jön létre. Az E.Coli egy velünk élő baktérium, a béltraktusban és a bőrön van jelen. A húgyutakat úgy “tervezték”, hogy kizárja a betolakodókat, de néha gyengül ez a védelmi rendszer. Nőknél gyakrabban jelentkezik a fertőzés, mert rövidebb a húgycső, és bemenete a végbél és a hüvely közelségében van. Nem véletlenül tanuljuk meg az oviban, hogy fentről lefelé kell a WC papírt használni! Változókor kezdetén csökken az ösztrogén hormon mennyisége – elvékonyodnak a nyálkahártyák, a húgycsőben lévők is, a védelmi rendszer meggyengül.

A tanácsokat és az eddigi legalaposabb listát a homeopátiás szerekről itt olvashatod

Előzzük meg a problémát!

Régi népi bölcsesség – szex után ürítsük ki a hólyagot, pisiljünk, mossuk át a húgyvezetéket.

Aki hajlamos a fertőzésre, megelőzésre szedhet napi 1 teáskanál aszkorbinsavat (C-vitamin) kúraszerűen. A tőzegáfonya kapszula vagy cukormentes lé is jó hatású. Régen úgy gondolták, hogy a tőzegáfonya savasabbá teszi a közeget, és ezt nem szereti a Coli. A jelenlegi álláspont az, hogy egyes anyagai megnehezítik a baktérium megtapadását a hólyag falán. Homeopátiásan az ECHINACEA​(5 CH) javasolt, ez is kúraszerűen. (heti 5 napon át napi 2x5 golyó, majd két nap szünet).  A medveszőlő tea baktériumölő hatású.

A tőzegáfonya-lé és az ECHINACEA​ hasznos kezdődő tüneteknél is. Ilyenkor igyunk sok tiszta vizet!

Ha a baj mögött cukorbetegség, inzulinrezisztencia áll, forduljunk orvoshoz! ! A “cukros” közegben a baktérium gyorsabban tud szaporodni. A diétát és a gyógyszeres kezelést homeopátiás szerekkel is ki lehet egészíteni, forduljunk homeopata orvoshoz!

Lássuk a hólyaghurut gyakori (és ritkább) szereit tünetek szerint. Ez egy nagyon részletes leírás, az egyszerűbb kezelési forma itt olvasható. Megéri böngészni a tüneteket, mert ha megtaláljuk a megfelelő szert, gyorsan javul az állapotunk.

Természetesen, ha véres a vizelet, vagy fáj a deréktáj, görcsöl a has – menjünk orvoshoz azonnal!

Homeopátiás szerek hólyaghurutra:

A kezelés két részből áll, az akut tünetek csökkentéséből – ezt otthon is megpróbálhatjuk, másrészt az általános egészségi állapot javításából – ehhez kérjük homeopata segítségét. Az akut, erős tüneteknél szedjünk magasabb 15 vagy 30 CH potenciát, óránként, javulásig. Utána a gyógyulásig szedjük napi 2 alkalommal a szert. Több szert is lehet párosítani, ha nem vagyunk biztosak a választásunkban.

 

ACONITUM NAPELLUS​ – jeges hidegtől

Hideg vízben fürdés, vagy átfázás után jelentkezik a probléma. A hólyagban nyomásérzet és égető érzés tapasztalható pisilés előtt. A nedves hideg után jelentkező hurut másik szere a DULCAMARA​.


ARNICA MONTANA​ – sérülés után

Szülés után, a sérülések miatt jelentkező hólyaghurut. Nehezen ürül a vizelet, és csepeghet is. Műtétek, katéterezés után is hasznos, STAPHYSAGRIA​-val kombinálva.


SEPIA OFFICINALIS ​ – változókor, hormonális változások

A Sepia nagyon hasznos lehet, ha a háttérben antibiotikum-kezelés, genitális herpesz vagy hüvelyfolyás is áll. A szex fájdalmas, a vágy csökken. Szex után visszatér a fertőzés. A vizelet  vöröses agyag színű. A Sepia-t az általános állapot alapján írják inkább.


PULSATILLA PRATENSIS​ – tartogatja, nem mer elmenni

A Pulsatilla-t gyakran írják fel szégyellős kislányoknak, akik az ijedtségtől bepisilnek. Nem pisilnek sokat – így könnyebben kapnak hólyaghurutot is. Idősebb, sírós,  alkalmazkodó, nőknek is gyakran javasolt szer. Antibiotikum terápia után nem szűnő tüneteknél hasznos. A panaszok változékonyak, forró a gát és nem ürül a pisi, bár az inger állandó.   


CANTHARIS VESICATORIA​ – mintha forró ólmot pisilne

A Cantharis-ra a legjellemzőbb tünet a szinte tűrhetetlen fájdalom vizeléskor, mintha forró ólmot pisilne. Az állandó inger mellett a pisi csak cseppekben ürül. Könnyebb pisilnie, ha forró fürdőben ül.  Nem iszik, hogy ne kelljen pisilnie. 


NUX VOMICA​ – állandó inger

Fázós és ingerült beteg. Mindig telinek érzi a hólyagot, de csak kis-mennyiségű vizelet ürül. Akkor gondoljunk rá, ha jellemző az állandó inger. Manager típusú emberek szere. A vizelet bűzös, piros téglapor-szerű üledékkel.


STAPHYSAGRIA​ – szex után

A nászutas cisztitisz szere. Szex után jelentkező tünetek. Jellemző az elnyomott harag, vagy gyász. Pisilés közben és után érez fájdalmat a húgycső egész hosszában. Műtét, nőgyógyászati vizsgálat vagy katéterezés után jelentkező panaszok szere.  Olyan cisztinnél javasolt, ahol nem mutatnak ki kórokozót.

Sarsaparilla - állva pisil

A fájdalom pisilés után jelentkezik. Ülve csak csepeg a vizelet, állva tud ürülni.  A vizelet halványsárga, pelyheket tartalmaz. Állva pisil


APIS MELLIFICA​ – büdös a vizelet

Jellemző a nagyon büdös vizelet. Ez önmagában még kizárólagos tünet, más szernél is van ilyen, pl a Benzoicumacidum állapotban ammóniás lóhúgy-szerű a vizelet szaga, a Terebenthinina esetén ibolyához hasonló. a Viola tricolorata-nál macskapisi szaga van. Az APIS MELLIFICA​-nál émelygés, duzzanatok, a szomjúság hiánya és fulladásérzet lefekvéskor a jellemző tünetek. A vizelet sötét és fehérjét tartalmaz.

Equisetum – nem tud kiürülni a hólyag

Nagymennyiségű vizelet ürítése után is telítettnek érzi a hólyagját. A fájdalom a Cantharis-hoz hasonló, de a vizelet sokkal zavarosabb, nyálkásabb.


További szerek, melyek szóba jöhetnek hólyaghurutnál:

ARSENICUM ALBUM​, LILIUM TIGRINUM​, MERCURIUS SOLUBILIS​, Petroselinum, Prunus spinosa

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024