Állatok

Az Állatok Világnapja, a felelős állattartás és a homeopátia

Október 4.-én az Állatok Világnapját ünnepeljük!

  • Az Állatok Világnapja, a felelős állattartás és a homeopátia

    Az Állatok Világnapja, a felelős állattartás és a homeopátia

Ez a nap az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferenc halálának napja. Az Állatok Világnapjának az is a célja, hogy felhívja a figyelmet az állat-ember együttélés szabályaira, fontosságára

Bár a praxisomban már találkoztam kitett kutyákkal és macskákkal is, mégis általában a legnagyobb problémát a felelős állattartás hiánya jelenti. Sokan a legalapvetőbb ismeretek nélkül szereznek be és tartanak állatot, holott napjainkban már igen sok, érthető nyelven írt szakkönyv kapható a legkülönfélébb állatfajok tartásáról és gondozásáról. Sajnos a leendő gazdik nagyon ritkán fordulnak egy állat beszerzése előtt állatorvoshoz tanácsért. A felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy a kutyánk ürülékét nem hagyjuk az utcán. Ez bizony Budapesten komoly problémát jelent. Életem során sajnos már találkoztam állatkínzással is, de most nem erről szándékozom írni. Állatorvoshoz nem azok fordulnak, akik kínozzák az állataikat.

Számos olyan esetem volt, ami a felelős állattartás, a kellő ismeretek hiánya miatt veszélyeztette az állatot. Itt most csak néhány esetet említek: a tűző napra, két ablak közé kitett ékszerteknőst, a zárt kocsiban, a napon felejtett kutyát, a lédús eleség és ivóvíz hiányától elpusztult aranyhörcsögöt, vagy a nyulat, amely a szétrágott elektromos vezeték okozta áramcsapástól halt meg.
Már az óvódások számára is fontosak lennének a felvilágosító előadások, de az iskolai tantervbe mindenképpen bele kellene építeni azokat.

Az állatok védelme az emberek védelmét is jelenti, pl. az állatról emberre terjedő betegségek megelőzésében. A homeopátiát nagyra becsülő Gandhi nézetét osztom, aki szerint: „egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik”.

De mi köze mindezeknek a homeopátiához?

Mielőtt állatot veszünk magunkhoz, tájékozódjunk a szakirodalomban. Válasszunk állatorvost, olyat, akitől már az állat beszerzése előtt is tanácsokat kaphatunk leendő állatunk elhelyezésére, táplálására, esetleges oltási programjára vonatkozóan. Olyat, akihez majd kedvencünk egész élete során bizalommal fordulhatunk. A homeopátia valóban a gyógyítás művészete, számos esetben szinte csodákra képes, de a legfontosabb mindig a betegségek megelőzése.

Gondoskodjunk a homeopátiás elsősegélyszerek beszerzéséről is. (pl. ACONITUM NAPELLUS​, APIS MELLIFICA​, ARNICA MONTANA​, BELLADONNA​, GELSEMIUM SEMPERVIRENS​, HEPAR SULFUR​, NUX VOMICA​ stb.)

A fiatal állatok, legyen szó lóról, kutyáról, macskáról, törpenyúlról, teknősről, vagy akár papagájról – tehát állatfajra való tekintet nélkül – életben való elindításának, későbbi megbetegedéseinek megelőzésében, a kölyökállat típusa szerint, három homeopátiás kálciumsó áll a rendelkezésünkre:

A CALCIUM CARBONICUM​ az erős csontozatú, nagy pocakú, nagyfejű, jó étvágyú, kissé lusta állatok szere. A CALCIUM PHOSPHORICUM ​ a finom csontozatú, fürge, gyors észjárású, rossz étvágyú kölyköké. A CALCAREA FLUORICA ​ pedig a laza ízületű, szabálytalan testfelépítésű, óriási étvágya ellenére is alig gyarapodó kölykökhöz illik.

Az állat típusát sok esetben magunk is meg tudjuk határozni, de bizonytalanság esetén inkább forduljunk homeopata állatorvoshoz.

Ezeket a típusszereket az élet első néhány hetében, heti rendszerességgel, magas potenciában adagoljuk.


Szerző:

Dr. Takács Györgyi

homeopata állatorvos

állathigiénikus és toxikológus szakállatorvos

SanaVet állatorvosi rendelő

Rendelés: hétfőn, szerdán és pénteken délutánonként

A betegeket előzetes időpontegyeztetéssel fogadjuk.

H-1076 Budapest, Garay u. 21. fszt. 1. Kaputelefon: 65

Tel.: (06 1) 321-1355

Weboldal: https://www.facebook.com/SanaVetKft/

  • Dr. Takács Györgyi
AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

    Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

    tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024