Szösszenetek a gyermekorvosi rendelőből

Nem hiszem el…. Arnica montana

dr. Sebő Zsuzsanna főorvos rovata. Nem hiszem el, ha nem a saját szememmel látom - gyakran hangzik el ez a mondat egy olyan gyermekrendelőben, ahol az orvos homeopátiás szereket is ajánl pácienseinek.

 • Nem hiszem el…. Arnica montana

  Nem hiszem el…. Arnica montana

Nincs ez másként nálam sem, hiszen idestova 20 éve alkalmazom a homeopátiát a hagyományos gyógymód mellett. Vannak olyan esetek, ahol a homeopátiás szerek gyorsabban és hatékonyabban segítenek, és a betegek, akik még kevéssé ismerik a homeopátia gyógyító hatását, gyakran ezzel a mondattal jönnek vissza.

Egyik szokatlanul nyugodt délutáni rendelés csöndjét a kivágódó bejárati ajtó és egy könnyeivel küszködő anya berohanása törte meg. Ölében egy négyéves formájú, keservesen síró fiúcska volt, akit a játszótéren egy lendülő hinta vágott homlokon néhány perccel azelőtt. Szerencsére a bőre nem repedt fel, de máris nagy dudor és pír éktelenkedett a gyerek homlokán. A fájdalmon és rémületen kívül más tünete nem volt, eszméletvesztés, hányás nem jelentkezett. Mivel a gyógyszertár a szomszédunkban működött, azonnal el tudtuk kezdeni az ARNICA MONTANA​ adagolását, ami a sérülések, vérzések legfontosabb szere. A baleset napján óránként rendeltem el 30 CH potenciában, majd másnap napi kétszer, háromszor- tünettől függően. Tanáccsal ellátva küldtem haza az addigra már valamelyest megnyugodott édesanyát (pedig ACONITUM NAPELLUS​-t sem kapott). Megkértem, azonnal jelentkezzen, ha hányást, eszmélet-, járás-, vagy látászavart, szédülést, fejfájást észlelne a kisfiúnál.

Másnap az anyuka vidáman jött vissza, bár nem volt berendelve.

- Doktornő, csak azért jöttem, hogy megmutassam Marcit. Tegnap, mire hazaértünk már csak fele akkora lett a púp a fején- és mutatja a gyereket, akinek a homlokán egy icinyke-picinyke halványkék folt utal a tegnapi balesetre.

- Szinte a szemem láttára húzódott vissza a dudor, ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el- mondja.

Azóta ez az édesanya lelkes híve a homeopátiás szereknek és számtalan kisebb, nagyobb problémát már egyedül is megold velük.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024