A homeopátiáról bővebben

Tippek kis kertészeknek

Akár egy kerti ágyás, akár csak egy balkonládában nevelt palánta is sokat tud tanítani egy kisgyereknek.

1. Legyen egyszerű: Kezdje kicsiben, és legyen szórakoztató


2. Háztáji tudomány: Vezess kerti naplót!

Segítsen gyermekének naplót indítani, amelyben dokumentálja a csírákat, növényeket, virágokat és a betakarított ételeket. A kisgyermekek lerajzolhatják és kiszínezhetik, amit látnak. Az idősebb gyerekek leírhatják és illusztrálhatják megfigyeléseiket. A kerti naplóírás fejleszti a figyelmet és a növényekkel való kapcsolatot.


3. Egyszerű magvak: mikrozöldek a tányéron

A balkonláda, de akár egy csíráztató tál is kiváló móka lehet és egész évben ellátja a családot egészséges mikrozöldekkel. Ezekhez külön magok kaphatóak, amik pár nap alatt finom csírákat produkálnak. Tökéletes erre: retek, rukkola, brokkoli, vöröshere.


4. Növény örökbefogadása: Mikor érdemes növényeket válasszunk?

Kezdő kertészként kutassunk az interneten, hogy az adottságoknak legmegfelelőbb növényeket válogassuk össze. Sok napot kapnak a cserepeink, vagy az ágyásunk, vagy északi oldalon van és inkább árnyéktűrő növényekre lesz szükségünk? Milyen a talaj?

Gyerekekkel jó program felkeresni egy kertészetet, vagy a piacon venni palántát és elbeszélgetni a szakemberrel, hogy milyen ápolást javasol a növénykének.

Amikkel nem igen fogunk mellé: paradicsom, uborka, tök, a legtöbb gyógynövény és virág


5. Emlékezz a madarakra és a méhekre: Ültess be egy háztáji ökoszisztémát

A napraforgót a szabadban elültetett magokból könnyű termeszteni. Miután virágzik, méhek zümmögnek! Később a napraforgómag a helyi és költöző madarak tápláléka. Ha különféle virágokat ültet egy „beporzó foltba”, ez segít a méheknek, és a méhek beporozhatják a zöldségnövényeket – ami növeli a betakarítást. A gyerekek szeretik látni ezeket az összefüggéseket működés közben.


6. Jó munkához jó eszközök kellenek ám!

A gyerekek szeretik, ha saját kerti szerszámaik vannak, beleértve a kesztyűt, a simítót és a betakarítási kosarat. Az anya vagy apa szerszámos kötényébe viszont okvetlen kerüljön pár dolog a kertben előforduló kis sérülések ellátására.

Amire szükségünk lesz: fertőtlenítő folyadék, ragtapasz, ARNICA MONTANA​​ (Arnica) C30 kis ütések, zúzódások esetére, APIS MELLIFICA​​ (Apis) C30 (csípések, szúrások esetére) 

Egy megerőltető nap után pedig jól jön egy kis ÁRNIGÉL - kozmetikum​ (Arnigel) a fájós derékra, ásástól megfáradt izmokra. 


Forrás: https://www.boironusa.com/gardening-for-kids

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Csípések, szúrások e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Derékfájás e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024