Elsősegély, sérülések, sport, csípések, égés, napszúrás

Elsősegélynyújtás homeopátiával

Kisgyermekes családokban gyakran történnek kisebb-nagyobb balesetek.

 • Elsősegélynyújtás homeopátiával

  Elsősegélynyújtás homeopátiával

Az esetek többségében az ijedség sokszor nagyobb, mint maga a baj. Érdemes végignézni az otthoni homeopátiás patikát, vajon melyik szerrel enyhíthetjük a tüneteket és gyorsíthatjuk a gyógyulást. Komolyabb sérülés esetén a gyermeket mindenképpen szakorvoshoz kell vinni, de a homeopátia önmagában, vagy kiegészítő gyógymódként is remekül alkalmazható. 

Mi legyen a homeopátiás elsősegély-csomagban?

A homeopátiás elsősegély-csomag legfontosabb szere az ARNICA MONTANA​ 30 CH. Felhasználása rendkívül sokrétű. Minden balesetnél az első szer, vérzéscsillapító, sebgyógyító hatása mellett a sokk oldására is nagyszerűen használható. Hatására a vérömleny hamarabb szívódik fel, a fájdalom mérséklődik.

A baleset után közvetlenül félóránként is adható. Használatával nemcsak a gyógyulás ideje rövidül, hanem a szövődmények nagy része is elkerülhető. Ez különösen fontos akkor, ha a gyermek elesik, vagy beüti a fejét. A kék foltokra, zúzódásokra kiváló az árnika tartalmú ÁRNIGÉL - fitoterápiás készítmény​, külsőleg.

Égés, forrázás

Ha a baba véletlenül megégeti, vagy leforrázza magát, a homeopátiás szerek jó szolgálatot tehetnek. Alapszabály azonban, hogy kiterjedtebb felületű, vagy súlyosabb égéseknél azonnali orvosi ellátás szükséges. Ha a megégett bőr piros és duzzadt, és hideg borogatás enyhíti a fájdalmat, adjunk a gyermeknek APIS MELLIFICA​15 CH-t, óránként öt golyócskát. Ha nagy, vízzel teli hólyagok jelentkeznek, egészítsük ki a kezelést CANTHARIS VESICATORIA​ 9 CH-val, a javasolt adag napi 4-5x5 golyó. Természetesen az ARNICA itt is gyorsítja a gyógyulást.

Vágott, szúrt sérülések

A kések, ollók, éles tárgyak is veszélyt jelentenek a lakásban. Ha a gyermek megvágja magát, az ijedségtől kezd el először sírni. Ilyen esetben egy adag ACONITUM 30 CH hamar oldja a feszültséget. A megfelelően ellátott vágott seb gyógyulását ARNICA MONTANA​ 9 CH és STAPHYSAGRIA​ 9 CH szedésével gyorsíthatjuk. Napi 2X5 golyócska elszopogatásával a sebgyógyulás jelentősen lerövidíthető.

Ha a kicsi kezébe szálka fúródik, és eltávolítása után is érzékeny a bőr, vagy tüskedarabok maradtak alatta, a SILICEA​ 9 CH, (napi 2x5 golyó) oldja meg a problémát.

Zúzódások, törések

Zúzódások, törések esetén először mindig adjunk ARNICA-t, majd vigyük a gyermeket orvoshoz! Külsőleg jó szolgálatot tehet az Árnigél.

Csontsérülés

Ha a csont sérült, a SYMPHYTUM​ 15 CH, (napi 2x5 golyó) segíti a csont összeforrását, csillapítja a fájdalmat. Rándulásoknál, ínsérüléseknél a RUTA GRAVEOLENS​ 9 CH szedhető a gyógyulás ideje alatt, napi 2x5 golyó javasolt. Gipszlevétel után a sérült testrészt kenjük Árnigéllel.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Homeopátiás elsősegélycsomag

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Csípések, szúrások e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024