Orr-fül-gége, torok, nátha, arcüreg

Torokgyulladás homeopátiás kisokos szülőknek

Torokgyulladás, melyik szer?- homeopátiás kisokos szülőknek

 • Torokgyulladás, melyik szer?- homeopátiás kisokos szülőknek

  Torokgyulladás, melyik szer?- homeopátiás kisokos szülőknek

Télen a közösségbe járó gyermekek között gyakrabban fordulnak elő a légúti hurutos betegségek. Ezen betegségek nagy része vírusos eredetű, ezért szövődménymentes esetben antibiotikumos kezelést nem igényelnek. A homeopátiás gyógyszerek alkalmazásával sikeresen enyhíthetőek a vírusfertőzés következtében kialakuló tünetek, gyorsítható a betegség lefolyása.

A bakteriális fertőzések szükségszerű antibiotikumos kezelése esetén is javasolhatóak homeopátiás komplex és monokészítmények a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Milyen komplexeket adjunk?

Komplex homeopátiás szer javasolható torokgyulladás esetén, a beteg gyermeknek a komplex készítmények közül, a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és hurutoldó hatású.

Egy másik homeopátiás komplex tabletta a rekedtséggel, száraz köhögéssel kísért torokgyulladás tüneteit enyhíti.

Monoszerek torokgyulladásra

Az alábbi monoszerek betegség esetén 9 vagy 15 CH-s hígításban javasoltak. Erős fájdalom esetén akár óránként, javulásig.

A monokészítmények közül különösen jó hatása van a PHYTOLACCA​-nak, ha a betegség hideg, nedves időben alakul ki. A gyakran fülek felé sugárzó erős torokfájdalom ellenére néha a torok nyálkahártyáján semmiféle elváltozás nem látható, máskor pedig az égő fájdalom mellé a nyálkahártyák lakkszerűen fénylő pírját látjuk, a garatívek és a mandulák gyulladásával. A nyelven és a mandulákon többnyire fehér lepedék jelenik meg. A kisdedek és kisiskolások gyorsan kialakuló, lázzal kísért torokgyulladásának különösen hasznos gyógyszere a Phytolacca.

A BELLADONNA​ a jellegzetes torokgyulladásra jó, melynek kiváltója gyakran huzat, megfázás, vagy az, ha a gyerek az uszodai óra után nem szárítja meg a haját, s úgy megy ki a hidegbe, ami után megbetegszik. Égő, lüktető érzésre panaszkodik a torkában, a nyelés számára nagyon fájdalmas. A torok nyálkahártyája skarlátpiros, gyakori a málnanyelv. A beteg lázas lehet, arca kipirul, izzadhat. Gyakran jelentkezik a torokfájdalommal együtt száraz köhögés is.

Feltűnő lehet a beteg, torokfájós gyermeknél, hogy nem akar inni, nagyon nehezen nyel, de fagyira áhítozik és jégkockát szeretne szopogatni vagy hideg vizet kortyolna apránként. Ekkor gondoljunk az APIS MELLIFICA​ nevű homeopátiás szerre. Ha belenézünk a gyermek torkába a fenti tünetek mellett feltűnő lesz a torok rózsaszínes árnyalata, a nyálkahártya vizenyőssége és a nyelvcsap halványpiros színe. A fájdalom égő, szúró jellegű és erősödik melegre, nyelésre, lefekvéskor, a nyak megérintésére, enyhül hideg hatására és ülő helyzetben. A betegséget nagyfokú nyugtalanság és esetlen mozgások jellemzik.

Ha az égő torokfájdalom miatt állandó nyelési kényszere van a kis betegnek, de ugyanakkor minden nyeléskor összeszorultnak érzi a torkát, és olyan érzésre panaszkodik, mintha sebes lenne a torka, gondoljanak a CAUSTICUM​-ra.

Ha gennyes gyulladás alakul ki a torokban, a mandulákon, az antibiotikum mellé is adhatunk homeopátiás készítményt.

A nyirkos hideg időben vagy a lábak átnedvesedése után jelentkező gennyes mandulagyulladásra MERCURIUS SOLUBILIS​-t akkor, ha erős nyálcsorgást tapasztalunk, a beteg nyelve lepedékes, a szájszaga nagyon kellemetlen és kifejezetté válik a nyaki nyirokcsomók duzzanata.

HEPAR SULFUR​ segít akkor, ha a gyermek hideg, huzatos, nyirkos helyen átfázott, a manduláin tüsző vagy lepedék látható, a hátsó garatfalon pedig csorog a sűrű sárga váladék. A gyermek szálkaszúrás-szerű fájdalomra panaszkodik a torkában, a manduláin. Lázas, izzad, izzadsága savanyú szagú.

Ha a krónikus gyulladás miatt a mandulák gócként szerepelnek, SILICEA​ javasolható. A gyermek mandulái duzzadtak, lepedékesek, belőlük fehéres szövettörmelék ürülhet, ha a gégész egy nyelvlapoccal kissé rányom a felületükre. A gyakori gyulladások miatt a gyermek fáradt, kimerült, gyenge, fázós, ingerült lehet.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Torokfájás, ajakherpesz homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  • letöltöm

   Utazási e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024