Homeopátiás szerek

ALUMINA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga: aluminium-oxid

Jellemző tünetek: 

Gyengeségérzet, remegés és szédülés. A nyálkahártyák általános kiszáradása (orr, garat, gége, szem, végbél, nemi szervek). A betegnek olyan érzete van, mintha egy szálka akadt volna meg a torkán. Az arcbőr feszült, mintha száraz tojásfehérje lenne rajta, vagy mintha pókháló lepné be. A végbélben seb érzet. Szorító fejfájás: mintha túl szoros kalap lenne a fején. Rosszabbodnak a tünetek hidegben, reggel ébredéskor (pszichés tünetek). Javul friss levegőn (ha jól fel van öltözve), meleg italok fogyasztásakor.

Kísérő tünetei: memóriazavar, gondolkodási nehézségek. Zavart beszéd, írásban elkövetett hibák. Sietős, de eredménytelen cselekvések. A betegnek az az érzése, hogy az idő túlságosan lassan telik. Vágyik a gyümölcsök és zöldségek után. Undorodik a hústól és a burgonyától.

Általában idő előtt megöregedett, szikár, sovány, ráncos betegek szere, de fiatal gyerekeknél is jelentkezhetnek az Alumina-ra jellegzetes tünetek.

Főbb javallatok:  

Bőrszárazság. Jellegzetes székrekedés (végbél erőtlensége).

Sietős magatartás. Zavart viselkedés. Demencia. Szenilitás.

Érzékszervi panaszok (szédülés), memóriazavarok (dezorientáció, szavak összecserélése, feledékenység).

Végbél berepedezés.

Száraz, a bőr megvastagodásával járó dermatózis, ekcéma.

Sjögren-szindróma.

Vízszerű folyás PMS után vagy röntgenbesugárzást követően.


Adagolás:  

Feledékenység esetén 15 vagy 30 CH hígításban naponta adagolva.

Végbél berepedezés esetén 5 db 5 CH golyócska naponta egyszer-kétszer. 

Száraz ekcémára 5-15 CH javasolt naponta egyszer-kétszer.


Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2024