Homeopátiás szerek

NUX VOMICA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a hánytatódió, a farkasmaszlag magja.

A tüsszögési roham főleg reggelente lép fel. Éjjel orrdugulás jelentkezik, nappal illatokra, szagokra való érzékenység, tüsszentés is jellemző. Makacs borzongás, a beteg még az ágyban is fázik. Fájdalom a hátban, a végtagokban. Romlik: a legkisebb mozdulat vagy kitakarózás is fokozza a hidegérzést. Javul: melegre. Türelmetlen, ingerlékeny, ellentmondást nem tűrő, könnyen dühbe guruló embernek javasolt. Gyakoriak a puffadásos emésztési zavarok. Túlterheltek alvászavara esetén is hatékony. A nap folyamán többször lehet eredménytelen székelési inger, de csak 2-3 naponta sikerül. Az egyén szereti a fűszeres ételeket, a kávét, az alkoholt. Sürgető székelési inger van, a beteg mégsem tudja teljesen kiüríteni a végbelét. Kemény, fájdalmas a széklet. Sok és nehéz, fűszeres étel elfogyasztása után jelentkezik, akár hasmenéssel váltakozva. Gyakran kíséri aranyér. Előfordulhat akkor is, ha valaki korábban sok hashajtót szedett. Ideges, türelmetlen, ingerlékeny, túlzottan aktív gyermek, aki semmiféle ellentmondást nem tűr, dühös, agresszív is lehet. Hajnalban felébred, nehezen alszik vissza, reggel fáradtan kel. Túlzásba vitt evés-ivás után gyakori az ilyen állapot. Jellemző tünetek: Hiperérzékenység a hidegre, a zajra. Étkezés után 2 órával fellépő gyomorfájás. Étkezés után jelentkező álmosság. Reggel, ébredéskor bekövetkező rosszabbodás. Rövid alvás utáni állapotjavulás. Gyermekeknél történő alkalmazás: Étkezés vagy ünnepek utáni gyomorrontás. Székrekedés, eredménytelen székelési ingerrel. Aranyér. Gyomorsavtúltengés. Szénanátha vagy megfázásos nátha, tüsszögéssel, orrdugulással és hidegrázással. Influenzás tünetek. Éjjel 3 óra körüli felébredés.
kapcsolódó cikkek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2018