Homeopátiás szerek

RHUS TOXICODENDRON

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a mérges szömörce.

A bőr foltosan piros lehet, rajta apró hólyagocskák, melyek erősen viszketnek. A viszketést enyhíti a meleg vizes lemosás, borogatás. Rózsaszínes a bőr alapja, ezen alakulnak ki az égő, viszkető hólyagocskák. A meleg javítja a tüneteket. A bőr foltosan piros, rajta apró, csoportosan elhelyezkedő hólyagocskák, melyek nagyon viszketnek. Fájdalom az izmokban, merevség, zsibbadás. Mozgáskényszer. Borzongás. Gyengeség, izomösszetörtség-érzet. A beteg nem bír feküdni, izeg-mozog, nyugtalan. Ajakherpesz is felléphet. Romlik: nedvességre, nedves hidegre. Javul: mozgásra, melegre. Jellemző tünetek: Vörös, testszerte fellépő, viszkető foltok. Meleg víz hatására a viszketés csökken. Világos színű folyadékot tartalmazó, kis hólyagos kiütések. A nyálkahártyák szárazak. Izomfájdalmakkal járó heveny láz, fázékonyság és kimerültség. Gyermeknél történő alkalmazás: Reggeli rekedtség, száraz torokkal, nehézség a hangképzésben. Rándulások vagy törések utáni rehabilitáció, a rögzítést követően. Influenzás állapotok izomfájdalmakkal és fázékonysággal. Ekcéma, vörös foltokkal és kis hólyagos kiütésekkel. Övsömör. Herpesz. Bárányhimlő.
kapcsolódó cikkek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2018