Homeopátiás szerek

URTICA URENS

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga az aprócsalán levele.

Az Urtica urens-t elsősorban csalánkiütésekre és szoptatás idején tejserkentésre használjuk,

Jellemző tünetek: szúró, égő, csípő fájdalom, duzzanat, tűrhetetlen viszketés. A tüneteket a hideg, jeges borogatás, víz, mosakodás rontja, a meleg enyhíti.  

Főbb javallatok: csalánkiütés, allergiás vagy egyéb eredetű, erős viszketéssel. Köszvényes roham, ahol a duzzanatot a meleg enyhíti.S zülés után a tejelválasztás fokozására. Fejbőr viszketése, kontakt allergia.

Adagolás: allergiás kiütésnél 9 CH (C) vagy magasabb potencia javasolt. Köszvényes rohamnál alacsony, 5 CH potenciában szedjük óránként. 

TEJSERKENTÉSRE csak az alacsony 5 CH (vagy alacsonyabb) potencia alkalmas!

Forrás: Demarque-Jouanny-Poitevin-Saint-Jean: Farmakológia és homeopátiás materia medica

 

 

Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2018