Homeopátiás szerek

GELSEMIUM SEMPERVIRENS

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a sárga jázmin.

Influenza esetén gyakran szóba jövő szer! Közepes vagy magas láz, fokozatos kifejlődéssel. Hidegrázás, reszketés, izomfájdalom valamint szorongás, bőséges verejtékezés kíséri. Feltűnő a szomjúság hiánya. Fejfájás jelentkezhet elnehezült szemhéjjal, látászavarral. A meleg ront a kis beteg állapotán. Tarkófájás, kettős látás vagy homályos látás lép fel, tompult, ködös állapottal. Esetenként remegés, a beteg nem szomjas. Előre szorongó, félő, elhaló hangú betegnél, aki remeg a félelemtől A CHAMOMILLA és a GELSEMIUM 15 CH-ban erős tüneteknél felváltva, óránként is adható Memóriazavarral, félelemmel, leblokkolással járó lámpaláz, vizsgadrukk. Orvosi beavatkozás, vizsgálat előtti szorongás esetén is hatásos. Lámpaláz, vizsgadrukk hatására remegés, a látás elhomályosulása, memóriazavar jelentkezik, emellett még sürgető székelési, vizelési inger is van. Homályos látás, a szemgolyó fájdalma, nehéz szemhéj. Romlik: mozgásra. Vizsgadrukk, félelem, aggódás miatt a beteg nem tud elaludni. Lázas levertség, tompultság, remegésérzettel. Izomösszetörtség-érzés. Homályos látás, hidegrázás is felléphet. Fejtünetek: telítettségérzés, fájdalom, nehézségérzés. A beteg nem szomjas. Romlik: melegre. Javul: bőséges vizeléstől, izzadástól. Jellemző tünetek: Láz, amely fejfájással és tompultság érzettel jár. A elkövetkezendő eseményektől való szorongás, reszketés. Memóriazavarral járó lámpaláz, vizsgadrukk, a bekövetkező esemény előtti szorongás. A fej-nátha szere, mintha tele volna a feje, tompa fájdalom, kábasággal. A beteg nem szomjas. Romlik: melegre. Javul: bő vizeletürítés után, izzadástól. Gyermeknél történő alkalmazás: Influenza. Félelem. Nehezen alszik el, félelem kíséretében.
kapcsolódó cikkek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2018