Homeopátiás szerek

ARNICA MONTANA

  • kinyomtatom

  • elküldöm

  • ajánlom

Alapanyaga a hegyi árnika.

A kapillárisokra hat, csökkenti a vérzés mennyiségét, felgyorsítja a vérömleny (haematoma) felszívódását. Fájdalomcsillapító hatású is. Jellemző tünetek: Zúzódásos érzés, izomláz. Véraláfutás, vérömleny. Láz, kipirult, vértolulásos arccal és emésztési zavar. A sebgyógyulás serkentésére és a vérzés csillapítására. Kékesvörös elszíneződés a járomíven, mindkét oldalon. Kékesvörös, véraláfutásos szín, gyulladt, fájdalmas, gyakran az orrtól kiinduló, szimmetrikus kiütések. Érbetegségeknél alkalmazható. Véraláfutással járó gyulladás, a fájdalom zúzódásszerű, a legenyhébb érintésre is fokozódik. Különösen jó hatása van a bőr alatti erekre, ezért visszérgyulladásban rendszeresen adható. Végtagelnehezülés és -görcsök. Segíti az izomban felszaporodott tejsav felszívódását. Hamarabb elmúlik a fájdalom. Gyermeknél történő alkalmazás: Sérülések, sokk, ütődések és ezekből keletkező dudorok. Véraláfutás, kék foltok. Bizonyos náthás megbetegedések kezdetén; sportolással töltött nap vagy a levegőn való egész napos tartózkodás okozta álmatlanság.
kapcsolódó cikkek
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2018