Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

Gyász és elengedés

A megtört szív és a fájdalmas hiány feldolgozása a homeopátia segítségével

A gyász és a veszteség az élet része, melyet előbb-utóbb mindenki átél. A gyász egy hosszú érzelmi utazás, nevezhetjük közös, egyetemes tapasztalatnak is. A gyász feldolgozásának szakaszait Elisabeth Kübler-Ross 1969-ben megjelent A halál és haldoklás című könyvében így írja le: tagadás, harag, alkudozás, depresszió és elfogadás. A legtöbben egyetértenek abban, hogy ez a leírás segít megérteni, hogy a gyásznak sokféle formája lehet, és az idő múlásával ezek a formák változhatnak. Azonban ma már az is széles körben elfogadott, hogy nem mindenki, aki átéli a gyászt, megy keresztül ezeken a szakaszokon, és azok, akik átélik ezeket a szakaszokat, nem feltétlenül ebben a sorrendben teszik meg. Bárhogyan is éljük meg a saját gyászunkat, ezek a fázisok nyomasztóak és gyakran igen fájdalmasak. 

A homeopátia megfelelő és szelíd kísérője lehet a gyász feldolgozás időszakának.

A homeopátiás gyógyítás két fontos alapelvét fontos szem előtt tartanunk: Az első, hogy minden eset és minden ember egyedi, ezért elfogadjuk, hogy nincs „helyes” vagy „helytelen” módszer a gyász kezelésére. A másik, hogy amit Hahnemann „életerőként” emleget, egyfajta intelligenciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy gyógyító rendszerünk mindig a legfontosabbal, legmarkánsabb tünettel foglalkozik először, és később  a felületesebb vagy kisebb problémákkal. Ezt azért fontos megérteni, mert bizonyos testi betegségek, például ekcéma, pikkelysömör, ízületi gyulladás, fellángolhatnak a gyász során és előfordulhat, hogy nem javulnak, amíg a mögöttes lelki szorongás nem rendeződik.

A gyászfeldolgozáshoz leggyakrabban ajánlott homeopátiás szerek:

ACONITUM NAPELLUS​: hirtelen haláleset által kiváltott sokk esetén

IGNATIA AMARA​: A veszteséget követő hullámzó és szélsőséges érzelmek időszakának szere. Ez az instabilitás időnként helytelennek tűnő viselkedésekhez vezethet: pl. komoly helyzetekben nevetgélés.  Az Ignatia állapotban élő személy sóhajtozik és gyakran panaszkodik gombóc érzésére a torokban, ami megnehezíti a nyelést. Nem meglepő, hogy ez az intenzív és instabil állapot leggyakrabban a gyász utáni első órákban és napokban jelentkezik, de nagyon gyakori minta a temetések során is.

MAGNESIA CARBONICA​: amikor a gyászoló a düh fázisát tapasztalja. Érzelmi érzékenység és magány keríti hatalmába. Egyes szakértők az árvák szerének nevezik, és gyakran alkalmazzák olyan gyermekeknél, akiknek szülei elváltak vagy éppen válnak. 

PULSATILLA PRATENSIS​: intenzív hiányérzet és elhagyatottság jellemzi a Pulsatilla állapotot. Vigasztalást és támogatást keres. Érzelmesnek, sírósnak érzi magát, szüksége van mások társaságára és együttérzésére.

NATRIUM CHLORATUM​: régi, nem kibeszélt, nem megélt gyász testi lelki következményeinek kezelésére.

Adagolás: otthoni használatra a 30 CH potencia ajánlott. Friss gyásznál 5-6 napig napi 1 adag. 


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024