Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

Lelki egészség nélkül nincs egészség

A depresszió és mentális zavarok nem válogatnak a nemek között, mégis a férfiaknál a probléma kezelése nehezebb.

A férfiak mentális egészségének témája évtizedek óta komoly kihívást jelent a társadalomnak és az egészségügyi szakembereknek egyaránt.  Számos tényező miatt sok férfi még mindig küzd azzal, hogy nyíltan beszéljen a mentális jólétről. A megbélyegzés és a hagyományos szerepek miatti elvárások még erősítik ezeket a kommunikációs akadályokat.

Az Egyesült Államokban napvilágot látott kutatás szerint (Mental Health America) évente 5 férfiból 1-nél diagnosztizálnak mentális problémákat. Az adatok azt is mutatják, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel tapasztalnak alkohol- és drogfüggőséget, mint a nők. Ráadásul az összes öngyilkosság közel 78%-át férfiak követik el. 

 

Hogyan javíthatjuk a férfiak mentális egészségét?

1. Ismerje fel az érzelmek elrejtésére való hajlamot

Tanulmányok azt mutatják, hogy míg a nők hajlamosabbak szomorúságukat, érzelmeiket kifejezni, amikor idegesek, a férfiak hajlamosak leplezni érzéseiket azáltal, hogy ingerlékenyek vagy agresszívek.  Ha elszakad ezektől az érzelmektől, késleltetheti a segítségkérést és a megfelelő támogatást. Ezért fontos, hogy ösztönözzük az érzelmi kommunikációt a férfiak és a nők között.

Ennek egyik módja a sebezhetőség gyakorlása és az érzéseink kifejezése. Ha beszélget egy barátjával, bátorít másokat, hogy megnyíljanak, és a családdal való kapcsolattartás is hasznos módja lehet a támogató hálózatok létrehozásának. Ha nehezen tud megnyílni egy barátjának vagy rokonának, akkor a mentális egészségügyi szolgáltatások, például jótékonysági szervezetek vagy tanácsadó vonalak segíthetnek. 

2. Ne legyen egyedül! A barátok, család, közös hobbit gyakorlók valódi védőhálót jelentenek.

Kutatások kimutatták, hogy a szociális támogatás rendkívül védő tényező az érzelmi szorongással szemben.

A támogató csoportok segíthetnek a férfiaknak aggodalmaik közlésében, személyes ügyekben segítséget kérhetnek, vagy egyszerűen átmeneti érzelmeiket fejezhetik ki. Az elfogadás és a befogadás érzése óriási különbséget jelent abban, hogy képesek vagyunk megbirkózni a napi stresszel és kihívásokkal. 

3. Az egészséges rutin fenntartása

A testi egészség és a lelki egészség szorosan összefügg. A tanulmányok most azt mutatják, hogy a fizikai mozgás és a táplálkozás döntő szerepet játszik lelki jólétünkben. Fontos, hogy egészséges, egészséges gyümölcsöket, zöldségeket, fehérjéket és egészséges zsírokat tartalmazó étrendet fogyasszunk. A testmozgás is kulcsfontosságú. Az erősítő edzés, a futás és a jóga különösen jótékony hatással lehet testünkre és lelkünkre.

A rutinnak az alapvető öngondoskodás kulcsfontosságú elemének kell lennie. Keretet ad az életünknek és az egész napos aktivitás elősegíti az alvás-ébrenlét-pihenés egyensúlyát is. 

A homeopátia felbecsülhetetlen értékű támogatást jelent depresszió és mentális problémák kezelésében. A tünetek felismerésekor forduljon tapasztalt homeopata orvoshoz. 

Forrás: https://www.myvitamins.com/articles/health/improving-mens-mental-health/

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024