Menstruáció, menzesz

PMS és a homeopátia

A hagyományos női szerepek mellett számtalan feladat nehezedik a „gyengébbik” nem vállára.

 • PMS és a homeopátia

  PMS és a homeopátia

 Ez sokszor érzelmi-hormonális változásokat is okoz, melyek gyakran vérzészavarok formájában jelentkeznek. Milyen tünetekkel jár a PMS?

Erős vérzéssel, felfúvódással, vízvisszatartással, mellfájdalommal és nem utolsó sorban hangulatváltozásokkal. A tünetek kombinációja, mint minden panasznál, itt is egyénre jellemző.

A homeopátia szerei visszaállítják az egyensúlyt.

A fitoterápia növényi, ún. fitoösztrogénekkel kezeli a PMS-t, ilyen például a ligetszépe-olaj. Szedjük a ciklus második felétől!

A homeopátia gyakori szerei: (30 CH hígításban javasoltak 5-10 nappal a menzesz előtt elkezdve, napi 1x)


BOVISTA​ - PMS vízvisszatartással, duzzadt végtagokkal, és felfúvódott hassal. Ügyetlenség-érzéssel párosulhat.

CALCIUM CARBONICUM​- Fáradtság, súlynövekedés és aggódás jellemzi a ciklus második felét. A mellek érzékenyek, a végtagok hidegek. Kívánja a tojást és az édességet. A menzesz hosszú ideig tart.

CHAMOMILLA VULGARIS​ - Ideges, túlérzékeny, nem bírja a fájdalmat. A vérzés sötét és darabos. Éjjel romlik az állapota.

NUX VOMICA​ - Ez az állapot türelmetlenséggel, „nyomulós”agresszivitással és rendszertelen vérzéssel jellemezhető. Gyakori a heves, de eredmény nélküli székelési inger a menzesz előtt. A meleg és a pihenés javítja, a fizikai megerőltetés és az alkohol, kávé rontja az állapotot.

IGNATIA AMARA​ - A PMS tünetei igen változékonyak és ellentmondásosak. Gombócérzés a torokban, szorongás, sóhajtási kényszerek, emésztési gondok kísérik. Érzékenység, romantika, tehetség és frusztráció jellemzi az élet minden területén. Briliáns, jól teljesít, de amikor összeroppan, hajlamos a görcsökre, hisztériára.

NATRIUM CHLORATUM​ - Soványabb felsőtest, erősebb (narancsbőrös) combok jellemzik. Menzesz előtti este herpesz jöhet ki a száján. Hajlamos a szomorúságra, búskomorságra. Zárkózott, székrekedésre hajlamos típus.

PULSATILLA PRATENSIS​ - Vértolulások az arcon, visszértágulatok a lábakon. A hangulat változó, depresszióra hajlamos, azonban vigasztalásra mindig javul. Engedékeny, bizonytalan, nagyon nőies.

SEPIA OFFICINALIS ​ - A menzesz előbb vagy késve jön, és kis mennyiségű. A medencében elnehezülés érzés, gyakran visszatérő hólyaghuruttal. Herpesszel és/vagy ekcémával küszködik. Szomorú, depressziós, a vigasztalást nem igen szereti, „hagyjatok békén” állapotban van. Menzesz előtti este inkább feldobottabb. A tánc javít a hangulatán.

Komplex homeopátiás szer a feszült, szorongó, izgatott, ingerlékeny állapotokra, alvászavarokra (elalvási nehézség, gyakori felébredés). Minden korosztálynak javasolt, hiperaktív gyerekeknek, túlhajszolt felnőtteknek, idős embereknek.  

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 1. Menstruáció

   tovább
  • letöltöm

   Menstruációs problémák homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   A változó kor problémái - Klimax és csontritkulás

   tovább
  • letöltöm

   Női problémák homeopátiás megoldásai 2. – A változó kor – és előzményei

   tovább
  • letöltöm

   Túlélési tippek fesztiválozóknak

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024