Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Szorongás a jövőtől – ha a hírek sokkolnak

Az érzelmi megrázkódtatások kezelése azért fontos, mert a félelem, pánik, gyász vagy érzelmi sokk hatására szervezetünk a stressz fizikai és lelki tüneteit produkálja.

Ez lehet szédülés, reszketés, szapora pulzus, izzadás egyéb más tünetek mellett. 

Bénultság érzés, félelem a hírek hallatán, amikor a félelem mindent ural – ACONITUM NAPELLUS​. 30 vagy 200 CH-s potenciában javasolt, azonnal. 2-3 alkalommal negyedóránkként ismételhető, de általában már az első adag oldja a feszültséget. Az állapotot szapora szívverés, pánikroham-szerű tünet kísérheti.  

Az ARNICA MONTANA​ (Arnica) a trauma szere, lehet ez testi vagy lelki megrázkódtatás. Jellemző az összetörtség-érzet. Adjuk legalább 200 CH potenciában, a lehető leghamarabb 1-2 alkalommal ismételhető.

Rémálmok a rossz hírek után – STRAMONIUM​ a leggyakrabban javasolt szer, 30 CH potenciában 1 adag lefekvés előtt.

Veszteség, gyász – akut gyász, vagy munkahely elvesztése, anyagi veszteség esetén az IGNATIA AMARA​ javasolt. Jellemző tünetek: sóhajtozás, a sírás és nevetés váltakozása. A torokban gombóc érzet tapasztalható. Régebbi, meg nem élt, ki nem mondott gyász feldolgozását a NATRIUM CHLORATUM​ segítheti.

Félelem, ami a gyomorban jelentkezik, esetenként hányással, hasmenéssel – ARSENICUM ALBUM​. Félelem a haláltól, rettegés háborútól. Nem tud egy helyben maradni, tördeli a kezeit. Nagyon fáradt, mégsem tud pihenni a félelemtől.  

Félelem attól, mi történhet a jövőben – GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ (Gelsemium). Fizikai szinten remegés, gyengeség. El akar bújni, szinte megbénítja a félelem.  

Otthoni alkalmazásra az ARNICA MONTANA​ (Arnica) és az ACONITUM NAPELLUS​ (Aconitum) kivételével a 30 CH potencia javasolt. Ha nincs javulás 3-4 ismétlés után (ez nagyon intenzív tüneteknél lehet akár 15 percenként is), válasszunk másik szert, vagy forduljunk homeopata orvoshoz, aki magasabb potenciát, vagy másik, egyénre szóló szert is javasolhat.

Általános szabály:

Ha a tünetek javulni kezdenek, csak akkor ismételjük a szert, ha a javulás megáll, vagy esetleg később visszatérnek a tünetek.

Forrás: Lone Pedersen DCH, MNHL, https://www.naturligvishomeopathy.com/

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2023