Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Ne féljetek!

A Bibliában állítólag 365 alkalommal szerepel ez a megerősítő, bátorító mondat.

Az ősi időkben, de akár még 150 évvel ezelőtt is az emberek azoktól a dolgoktól féltek, amik közvetlenül ott és akkor veszélyt jelentettek. Féltek a vadállatoktól és az éhínségtől, nyilván féltették a szeretteiket. De nem aggódtak távoli földrészeken bekövetkezett katasztrófák és azok globális hatása miatt (lévén nem is volt nagyon globális hatása egy helyi konfliktusnak.  Más népek szenvedése nem az empátia hiánya miatt nem érintette meg őket, hanem mert ezek vagy nem jutottak el hozzájuk, vagy csak nagyon lassan és közvetítőkön keresztül. 

Az internet és a felgyorsult hírközlés pillanatok alatt eláraszt minket információval, valós, vagy valósnak tűnő hírekkel. A félelem és fájdalom bekúszik a mindennapjainkba, még akkor is, ha valójában éppen semmi okunk nincs az aggodalomra.

Az érzés állandósul és a szorongás módszeresen átveszi a józan ész, az öröm, az emberség és a bizalom helyét. Ez az állapot pedig viszonylag hamar fizikai tüneteket, betegségeket is okoz. 

A legfontosabb feladatunk tehát megfogadni az isteni tanítást: NE FÉLJ! Minden eszközt meg kell ragadnunk a félelem és szorongás oldása érdekében. 


A homeopátia minden szorongásoldó technika hatását kiválóan támogatja és eredményesebbé teszi.

A leggyakrabban alkalmazott szerek szorongás és depresszió kezelésére:

ACONITUM NAPELLUS​: A hirtelen fellépő pánikroham nagyon erős félelmérzettel, akár halálfélelem is jellemző a betegre.  A szorongást erős szívdobogás, légszomj és az arc kipirulása kísérheti. A kiváltó ok lehet érzelmi megrázkódtatás.  Erős szorongás kísérheti az influenza, Covid, vagy egyéb felsőlégúti betegség kezdeti tüneteit. 

ARGENTUM NITRICUM​: Lámpaláz, vizsgadrukk okozta félelmek esetén javasolt szer. Testi szinten a szorongás lassabb emésztést, gyakori böfögéssel járó gyomorfájást eredményez. 

ARSENICUM ALBUM​: Az egészségükért aggódó emberek szere. Megszállottan féltik a rendet és a biztonságot, szükségletük, hogy kézben tartsák a dolgokat. A pánikrohamok gyakran éjfél körül vagy a nagyon kora reggeli órákban jelentkeznek. A személy kimerültnek érezheti magát, mégis nyugtalan – izeg-mozog, járkál, és nyugtalanul megy egyik helyről a másikra. Ezeknek az embereknek emésztési problémái vagy szorongással járó asztmás rohamaik is lehetnek.

CALCIUM CARBONICUM /CALCAREA CARBONICA​: Ez a szer általában megbízható, szilárd emberek számára javasolt, akik túlterheltek a fizikai betegség vagy a túl sok munka miatt, és aggódnak az az összeomlástól. Gondolataik zavarosak lehetnek, ha fáradtak, ami tovább fokozza a szorongást. Az aggodalom és a rossz hírek felkavarhatják őket, és a katasztrófától rettegés alakulhat ki. Gyakori a magasságtól való félelem és a klausztrofóbia is. Az a személy, akinek szüksége van erre a gyógyszerre, gyakran fázik, lomha, édességre vágyik, és könnyen elfárad.

PHOSPHORUS​: Erre a szerre jól reagálnak azok, akik nyíltszívűek, fantáziadúsak, izgatottak, könnyen megriadnak, és tele vannak heves és élénk félelmekkel. Erős szorongást vált ki náluk szinte minden gondolat.  Idegesek és érzékenyek másokra, empatikusak a végletekig, egészen addig a pontig, hogy kimerültnek és „eltávolodottnak” érzik magukat, vagy akár megbetegedhetnek.  Társaságra és megnyugtatásra vágynak, gyakran jobban érzik magukat a beszélgetéstől vagy a hát simogatásától. Az arc könnyű kipirulása, szívdobogásérzés, szomjúság és erős vágy a hideg, frissítő ételek után is jellemző tünet. 

IGNATIA AMARA​: Enyhíti a stressz vagy érzelmi sokk, gyász okozta tüneteket, A fényre, zajokra, fájdalomra és érzelmekre való túlérzékenység, vagy olyan fizikai tünetek, mint például gombóc a torokban, lokális fejfájás és gyakori ásítás. A tünetek javulnak, ha sikerül elterelni a figyelmét. 

LYCOPODIUM CLAVATUM​ (Lycopodium): mentális stressz miatti szorongás önbizalomhiány jellemzi a beteget.  Öntudatosak lehetnek, és megfélemlíthetik azokat az embereket, akiket erősnek tartanak (de dühönghetnek vagy uralkodhatnak azokkal szemben, akikkel fölényben érzik magukat). A felelősségvállalás mély szorongást és félelmet okozhat a kudarctól, bár az ember általában jól teljesít, ha egyszer elkezdett egy feladatot. Klausztrofóbia, ingerlékenység, emésztési zavarok, gázok és puffadás, valamint édesség utáni vágy gyakran észlelhető, amikor erre a gyógyszerre van szükség.


Forrás: https://wa.kaiserpermanente.org/kbase/topic.jhtml?docId=hn-2195004

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024