Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

Válás, szakítás, csalódás: az összetört szív gyógyítása

Csekkolj ki a Heartbreak Hotelből a homeopátia segítségével!

Nyilván egyszerűbb lenne, ha soha nem érne minket szerelmi, vagy más emberi csalódás. De akkor ez azt jelentené, hogy az életünk üres és sivár. Popper Péter szépen fogalmazta meg, hogy „nincsen harang, aminek a nyelve csak az egyik oldalra leng ki. Kis öröm, kis bánat, nagy öröm, nagy szomorúság mindig együtt jár.” Azaz, ha valakinek az elvesztése könnyen feldolgozható és nem fáj, akkor az a valaki nem volt jelentős szereplő az életünkben. Egy drámai szakítás, válás feldolgozása hosszú idő és nem szabad siettetni. Szabad viszont segítséget kérni és elfogadni! Pszichológus, coach, homeopata, családállító terapeuta, kineziológus, aromaterapeuta szakemberek tudnak enyhíteni a szív fájdalmán, segítenek kiutat mutatni a kétségbeesésből és kísérni a gyász folyamatát akár egy-két éven át is. 

A homeopátiás segítség mindig éppen az adott fizikai és érzelmi állapot függvényében alakul. Egy komoly érzelmi sokk után arra kell felkészülni, hogy annak elszenvedője változatos és hullámzó reakciókkal birkózik meg mindig az adott helyzettel. Ami biztos, hogy könnyek lesznek bőven. Szakemberek szerint kellenek is. Ki kell sírni a fájdalmat, mert a sírás megkönnyebbülést hoz. A kezdeti szakaszban csillapíthatatlan zokogások egy idő után megritkulnak, de számítani kell arra, hogy akár egy év után is, váratlanul kitörhetnek.

 A segítők, családtagok és barátok és a szakítás elszenvedője is, jó, ha felkészülnek még az alábbi szakaszokra az érzelmi hullámvasúton: 

 • Sírás és zokogás 
 • Hisztérikus reakciók
 • Ingerlékenység
 • Harag
 • Bosszúvágy
 • Teljes bizalomvesztés
 • Megalázottság és szégyen érzés
 • Kiszolgáltatottság
 • Önvád
 • Visszavonulás, magány keresése
 • Depresszió (minden esetben szakember segítsége szükséges, magától nem múlik el)
 • A fájdalom csillapítása alkohollal, étellel vagy gyógyszerekkel (csak elmélyíti a problémát)

Az alábbi homeopátiás szerek nagyon sokat tudnak segíteni egy párkapcsolati gyász és az emberi csalódás feldolgozása során. 

IGNATIA AMARA​ Szakítási sokk SOS szere

Akkor gondoljunk az Ignatia-ra, amikor a szakítás sebe friss. Az Ignatia az akut bánat és csalódás elsőszámú szere. Az Ignatia állapotban lévők, érzelmileg érzékenyek, romantikusak és idealisták. Elsősorban ezért a fiatal lányok, álmodozó nők szere, de ugyanolyan jól működik a férfiaknál és az idősebbeknél, amikor tünetek jelen vannak. A viselkedés lehet hisztérikus vagy változó. Előfordulhat felháborodás, harag, kitörések és vádaskodások.  A sírás görcsös zokogással járhat. Gyakran sóhajtozik és csomót érez a torkában. Öngyilkos gondolatok is felbukkanhatnak, illetve nem bír enni. 

NATRIUM CHLORATUM​ (Natrum muriaticum)  Régi szakítás feldolgozásához

Akkor jusson eszünkbe, ha régi és eltemetett bánat okoz tüneteket. Ez a fajta ember megtartja magának a fájdalmat, inkább egy érzelmi falat épít a szíve köré, hogy ne fájjon újra. Könnyen érzik magukat elutasítottnak és megalázottnak, egyedül akarnak lenni. Zárkózottnak vagy barátságtalannak tűnnek, bár a valóságban nagyon érzékenyek mások szenvedésére. Amikor sírnak, egyedül sírnak, mert utálják a vigasztalást. A sírás mély zokogáshoz vezethet. Ajakherpesz gyakori fizikai panasz lehet. Kívánják a sós ételeket, vagy éppen elutasítják a sót. 

ACIDUM PHOSPHORICUM​  Gyengeség és letargia ellen

Az Acidum Phosphoricum állapotban lévők közömbössé, apatikussá vagy fizikailag gyengévé válnak a kapcsolat megszakadása után. Egyedül akarnak lenni, érzelmeik „megfagynak”, és csendben szenvednek. Emellett hiányzik belőlük az energia, kimerültnek érzik magukat, és hajlamosak pszichoszomatikus tüneteket produkálni. Kívánják a friss gyümölcsöt. 

PULSATILLA PRATENSIS​ (Pulsatilla) A szeretet és elhagyatottság szere

Azok, akiknek szakítás után szükségük van a Pulsatilla -ra, elhagyatottnak és elhagyatottnak érzik magukat. Szeretetre és együttérzésre vágynak, jobban érzik magukat, ha kisírhatják a bánatukat valakinek. Jól esik nekik a vigasztalás, nyilvánosan is sírnak, de csendesen és szívszorítóan. Szükségük van a fizikai közelségre, ölelésre, nyugtatásra.  A hangulatuk változékony lehet és hajlamosak a féltékenységre vagy ingerlékenységre, ha nem kapják meg a vágyott vigasztalást. 

STAPHYSAGRIA​ Az elfojtott harag szere

A Staphysagria akkor jusson eszünkbe, ha a kapcsolat fizikai vagy mentális-érzelmi bántalmazással járt.  A személy gyakran szelíd, önzetlen és romantikus, de túlságosan konfliktuskerülő. Ennek eredményeképpen megaláztatás, kiszolgáltatottság és felháborodás érzése valószínű. A harag elfojtott, bár előfordulhat esetenként robbanásveszélyes kitörés is, némi tányércsapkodással. Gyakori, hogy a haragtól, erős érzelmektől remegni és akár dadogni kezd.  

ARSENICUM ALBUM​ Félelem a jövőtől és bizonytalanságtól

Akkor gondoljunk erre a szerre, ha a válás körülményei miatt tele van félelemmel és nem tud aludni. Gyakran nagyon fáradtak és kimerültek, mégis nyugtalannak érzik magukat testileg és lelkileg. Ha nagy nehezen elalszik, álmai félelemmel és bizonytalansággal vannak tele. Gyakran felébred. 

SILICEA​ Elengedés fizikailag és lelkileg

Ideális szer ideges, alacsony állóképességű emberek számára, akik bár fáradtak, de nehezen alszanak el. Gyakran felébrednek és szoronganak. A szorongás és az elengedés nehézsége fizikailag székrekedést eredményez. Ilyenkor a Silicea mellett egy kis útifű maghéj is segíthet, hogy újra felvegyük a ritmust.

Egyetelen gyógymód sem tud segíteni a feldolgozásban, ha nem tudatosítjuk magunkban, hogy a gyógyulásunk kulcsa a saját kezünkben van. Mi magunk vagyunk a felelősek a saját boldogságunk megtalálásáért és nem várhatjuk el senkitől, hogy boldoggá tegyen minket. Van bennünk egy értékes, sérthetetlen belső mag. Ha ehhez tudunk kapcsolódni, kicsit kívülről tudjuk nézni magunkat, megtaláljuk mindazt, amiért hálásak lehetünk, akkor fel sem merül, hogy sérüléseink fájdalmát gyógyszerekkel, drogokkal, vagy alkohollal tompítsuk. 

A szerek ajánlott potenciája: 30 CH, napi 1-2 alkalommal, 3-4 napon keresztül. Ha a tünet nem javul, forduljunk homeopata orvoshoz!

Forrás:

https://homeopathyplus.com/homeopathic-remedies-for-breakups/


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Álmatlanság e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024