Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

Depresszió és homeopátia

A depresszió nagyon gyakori, bármikor megjelenhet egy ember életében.

 • Depresszió és homeopátia

  Depresszió és homeopátia

Minden életkorban és élethelyzetben kialakulhat. Tünetei az egyszerű kedvetlenségtől a teljes reménytelenségig terjedhetnek, különböző fizikai tünetekkel párosulva. Fontos megkülönböztetni egy rossz hangulattól, múló gyengeségtől.

A depresszió tartósan és lényegesen rontja az életminőséget, befolyásolja a beteg étvágyát, alvását és általában az életről alkotott képét.

Mi a depresszió oka?

A mai napig sem találtak végleges választ a kérdésre, hogy mi az oka a depressziónak. Azok az emberek, akiknek alacsony az önértékelése, akik pesszimisták és stressznek vannak kitéve hajlamosabbak a depresszióra. A depressziós állapot kiváltásában szerepet játszhat egy súlyos veszteség, krónikus betegség, rossz anyagi körülmények vagy az élet kedvezőtlen eseményei. De kialakulhat pl. a szülés utáni hormonváltozások hatására is.

Ha a depressziós tünetek egy esemény (pl. gyász) hatására jelentkeznek, általában egy idő múlva javulnak. Néha állhat a szenvedélybetegségek miatt felborult kémiai egyensúly is a háttérben (alkoholizmus, drogfüggőség).

A depresszióban szenvedő betegek általában aggódnak és szomorúak, boldogtalannak, tehetetlennek, elhagyatottnak érzik magukat. Idegesítik és zavarják őket a körülöttük zajló események és semmi sem teszi őket boldoggá.

Az étvágy hiánya vagy csökkenése, alvászavarok (elalvási nehézség, korai ébredés, felületes és nem pihentető álom vagy rémálmok), érdektelenség a környező világ iránt, a cselekvéshez szükséges erő és akarat hiánya, állandó fáradtság, a tehetetlenség és értéktelenség érzése, öngyilkosságról és halálról szóló gondolatok, önmaga hibásnak vagy bűnösnek érzése – mind a depresszió tünetei.

Ha ezek a tünetek több hónapja fennállnak, érdemes orvosi segítséget keresni.

A homeopátia segíthet!

Egy depresszió kezelésében járatos homeopata orvos megfelelő alkati szerrel segíthet a depresszió kezelésében. Az alkati kezelés pszichoterápiával kombinálva nagyon hatásos súlyosabb esetekben is.

Enyhe depresszió esetén, amikor a betegség a napi életminőséget és tevékenységet nem hátráltatja mozogjunk minél többet, ez fokozza a boldogsághormonok termelődését, szedjünk orbáncfű készítményt és napozzunk. Próbáljuk meg úgy alakítani az életünket, hogy a depresszió okát kiküszöböljük.

Az alábbi homeopátiás szerek is segíthetnek: (napi 3-4 alkalommal, 10 napon át)

 • depresszió szerelmi csalódás vagy gyász hatására, IGNATIA AMARA​ 15 CH
 • a beteg magába zárja érzelmeit, nem bírja a vigasztalást, sokszor székrekedéses, NATRIUM CHLORATUM​ 15 CH
 • Főleg nőknél, csökkenő szexuális vágy, ingerlékenység, fázósság, sírás, SEPIA OFFICINALIS ​ 15 CH
 • Sírósság, vigasztalás és figyelem utáni vágy, PULSATILLA PRATENSIS​ 15 CH
 • Életuntság súlyos betegség után, Cadmium phosphoricum 15 CH

 

Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!


Szerkesztette: R.Sz.


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024