Hírek

Homeopátiás szervezet is segíti a bántalmazott nőket a traumák feldolgozásában

A WHO árnyékpandémiának nevezte el a napjainkban megsokszorozódó otthoni bántalmazási eseteket.

Járványok jönnek-mennek, de folyamatosan tombol egy világjárvány, amely több mint 700 millió nő életét teszi pokollá világszerte. A nők elleni erőszak a mai világ egyik leggyakoribb jogtiprása, azonban továbbra is az árnyékban marad, és a legtöbb incidensről nem is számolnak be az ezt körülvevő tabu, megbélyegzés és büntetlenség miatt. Világszerte a nők 30 százaléka tapasztalt már fizikai vagy szexuális erőszakot.

Ez a 15 év feletti nők és lányok közel harmada, akik az erőszak következtében nagyobb valószínűséggel depressziótól, szorongásos zavaroktól és egyéb egészségügyi problémáktól szenvednek, amelyek a tényleges erőszak után is hosszú ideig fennállhatnak, esetleg az erőszaknak nem tervezett terhesség is lehet a következménye. Az erőszakot otthon, zárt ajtók mögött, többnyire partnerük, vagy apjuk által szenvedik el. Így nem meglepő, hogy a Covid-válságra válaszul világszerte végrehajtott lezárások a családon belüli bántalmazások számának növekedéséhez vezettek. Sőt, egyes országokban a segélyvonalak hívásainak száma megötszöröződött.

A Homeopathy In Sussex Community három sussexi székhelyű szervezettel működik együtt, ezek a RISE, Safe in Sussex and Survivors Network. Ezek a szervezetek így homeopátiás támogatást képesek nyújtani azoknak a nőknek, akik erőszakot és bántalmazást éltek át annak bármilyen formájában. Az általános vélekedésekkel ellentétben ugyanis a családon belüli bántalmazás nem csak az otthoni fizikai erőszakról szól. Ez összetettebb irányítási mintákként is megnyilvánul, amelyeket gyakran pénzügyileg, pszichésen és szexuálisan kiváltott kényszerítő és fenyegető magatartások határoznak meg.

A következmények pusztítóak és nagy horderejűek lehetnek, így a felépülés érthetően hosszú és szakértő segítséget kíván. A HISC és partner szervezetei számos támogató szolgáltatást kínálnak, beleértve a gyakorlati segítséget, például jogi tanácsadást, valamint érzelmi és fizikai terápiákat is. A bezárások alatt sok személyes, személyes szolgáltatást nem lehetett folytatni, de a HISC homeopátiás szolgáltatásai szinte zökkenőmentesen áthelyeződtek az internetre. Szó szerint sokak számára mentőöv volt.

Magyarországon az ingyenes 24 órás lelki segélyvonal száma: 116-123Forrás: https://www.homeopathysussex.org.uk/post/the-shadow-pandemic

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024