Jól vagyok!

Kardió edzés és a szorongásos pánikroham

A kardió edzés során felgyorsul a pulzus, kapkodjuk a levegőt és ez a pánikrohamhoz hasonló érzetet válthat ki.

Egy jó edzésprogram hozzájárulhat a mentális betegségek eredményes kezeléséhez. Jó közérzetet biztosító endorfinokat, természetes kannabisz-szerű agyi vegyi anyagokat (endogén kannabinoidokat) és más természetes anyagokat szabadít fel az agyban, amelyek támogatják a jó közérzetet

A szabad levegőn való mozgás eltereli a figyelmet az  aggodalmaktól,  és segít megszabadulni a depressziót és szorongást tápláló negatív gondolatoktól.

Ugyanakkor az intenzív kardió edzés (futás, kerékpározás, aerobik) az arra érzékenyeknél ijesztő is lehet. Az edzés során felgyorsul a szívverés, nehezen kapunk levegőt ami akár egy pánikroham-szerű fizikai érzetet is jelenthet. Szorongás és pánikbetegség esetén a fokozatosságra nagyon oda kell figyelni a testedzés során. Szorongásos betegeknek a legjobb mozgásformák a séta, jóga, tánc, saját testsúlyos edzések. 

A szorongás homeopátiás enyhítéséről itt olvashatsz


Forrás: https://www.forgingnewlives.com/blog-posts/what-if-exercise-makes-you-feel-worse


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024