Félelmek, viselkedési zavarok

Oviba szoktatás, homeopátiás szerek gyerekeknek, mamáknak

Aki nem járt bölcsibe, annak fájdalmas is lehet az óvodába szoktatás.

 • Oviba szoktatás, homeopátiás szerek gyerekeknek, mamáknak

  Oviba szoktatás, homeopátiás szerek gyerekeknek, mamáknak

Elszakadásként éli meg mama és baba egyaránt. Néha minket, anyákat jobban megvisel, mint a kicsit. Gyakran toporognak a friss ovisok mamái a bejárat előtt, könnyeiket törölgetve.

Mostanában már megengedik az óvodák, hogy a kicsi édesanyjával, fokozatosan szokjon be, de van, ahol ragaszkodnak ahhoz, hogy maradjon ott a gyerek, és az édesanya hagyja egyedül az óvó nénivel.

Melyik a jó módszer?

Ezt gyermeke válogatja. Van, aki vidáman búcsút int, és csak három-négy hét múlva kezd el lázadni, amikor rájön, hogy ez a vicces hely, ez a második otthona lesz, kötelezettségekkel. Néha a sírós baba azonnal megnyugszik, ahogy az édesanya eltűnik az ajtóból. De akad olyan kicsi is, aki szomorú, és tényleg anyja elvesztéseként éli meg az első óvodai heteket.

Milyen homeopátiás szerekre gondolhatunk ilyenkor?

PULSATILLA PRATENSIS​ 15 vagy 30 CH, napi 1x5, ha mama és baba is pityergős, érzelemmel teli.

A további szereket is ebben a hígításban ajánljuk.

Ha veszteségként éli meg, szinte gyászt érez, hol sír, hol hirtelen nevetni kezd IGNATIA AMARA​ segíthet.

Otthoni hirtelen dühkitörések, melyek bizonytalanságból, félelemből erednek, az oviban megfelelni vágyás a LYCOPODIUM CLAVATUM​-ot tehetik szükségessé.

Ha a kicsi székrekedésessé válik az elfojtott érzelmek miatt, befelé fordul, nehezen barátkozik, csendes gyermek esetén a NATRIUM CHLORATUM​ általában megoldja a problémát.

Ha a gyermek agresszív, verekedős és mindenkiben hibát keres, NUX VOMICA​ lehet a választandó szer.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024