Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

Szerelmes szerek a homeopátiában 1. rész: a szakítás szerei

A szerelem mérhetetlen, nincs mértékegysége. Mégis, érezzük a torkunkban, gyomrunkban, testünkben, lelkünkben. Van, amikor melegít, van, amikor fáj. A szerelmi csalódásból gyógyulást támogathatjuk homeopátiás szerekkel. Természetesen, mint mindig, az egyéni tünetek alapján.

 • A szakítás homeopátiás szerei

  A szakítás homeopátiás szerei

Senki nem tudja, miért esünk szerelembe. A hormonok játéka? Láthatatlan kommunikáció?

Kutatások bizonyítják, hogy a szerelmes emberek egyes agyterületeinek jobb a vérellátása.  

A csalódás és elutasítás viszont stresszhatás, nő a kortizol és adrenalin szint, ami ha sokáig elhúzódik, krónikus betegségeket is okozhat. Gyengül az immunrendszer, nő a vérnyomás és a vércukor értéke, a szervezet állandó harcos üzemmódban funkcionál. A szerelem, ha csalódással jár, veszélyes is lehet.

A Tübingeni Egyetem neurológusai megfigyelték, hogy a szerelmi csalódás a depresszióhoz hasonló tüneteket okoz. Egyre komolyabban veszik, mint orvosi problémát, és a kezelése is gyakran konvencionális – súlyos esetekben antidepresszánsokkal történik. A kezelésnek viszont lehet fáradtság, motivációvesztés az eredménye, ami megakadályozza a legsikeresebb terápiát - azt, hogy újra szerelembe essünk!  

Homeopata orvosoknál is felmerül a kikérdezés közben a szerelem, az érzelmi állapot. A homeopátiás szerek a szerelemmel összefüggő állapotokban is használhatók: csökkenthetik a randi előtti izgalmat, eltüntethetik a rosszkor jelentkező herpeszt, harmonizálnak, mérsékelhetik az extrém féltékenységet, javítják a szexuális fogékonyságot, stb.

 A szerelmi bánat szerei

A szerelmi bánat, a csalódás néha úgy hat ránk, mintha megmérgeztek volna. Gyengék vagyunk, nem tudunk pihenni, a torkunkban és a mellkasunkban szorítást, gombócot érezhetünk. Érdekes, hogy azon a szerek, melyek leírásában a kiváltó okok között a szerelmi bánat, csalódás is szerepel, sokszor eredetileg mérgező alapanyagokból készülnek. Természetesen a homeopátiás gyógyszerben már nincs mérgező anyag!

Különbözőek vagyunk, a szerelmi bánatot is különbözőképpen éljük meg, egyéni tüneteinkre egyéni szereket kell választanunk.

Az IGNATIA AMARA​ az egyik leggyakrabban használt homeopátiás szer gyászra, csalódásra. Az elutasítottság érzése jellemző, testi tünetei között a gombócérzet a torokban és a sóhajtozás a legjellemzőbb. Változik a hangulata, és destruktív is lehet. Kulcsmondata: bőgve tépem szét a leveleidet!

Az elutasítottság mellett az árulás, megbántottság, megalázottság, áldozat motívuma is gyakori. Itt a tünetek között esetleg idegesség, száraz köhögés, szemhéj árpa tapasztalható, és a STAPHYSAGRIA​ lehet az egyik megoldás. A Staphysagria állapotban nem mondják ki az érzéseiket. Kulcsmondat: hogy tehette ezt velem?

Ha a fő motívum az elválás után érzett fájdalom, a partner kritizálása, a gonoszkodó pletyka és a féltékenység, a HYOSCYAMUS NIGER​ jöhet szóba. Testi tünetei közül a rángások, a körömrágás, mentális tünetei közül a hisztérikusság, bőbeszédűség jellemző. Kulcsmondat: megölöm azt a szemétládát, meg a krumplifejű új nőjét!

Van olyan eset is, hogy szinte sokkos állapotba kerül az ember szakítás után, fel sem tudja fogni, mi történt vele. Ilyenkor az ACONITUM NAPELLUS​ (Aconitum) magasabb potenciája segíthet. 


  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024