A homeopátiáról bővebben

Ignatia amara – Érzelmi hullámvasúton

Az akut gyász szere

Az Ignatia amara a Fülöp-szigeteken őshonos fa, a növényt először egy itt dolgozó jezsuita testvér írta le, aki a magját Szent Ignác babjának nevezte el vallási rendje alapítójának tiszteletére. A magok sztrichnint tartalmaznak, ami kezdetben idegrendszeri túlérzékenységet okoz, majd görcsök alakulnak ki. A belőle készült homeopátiás szer állapotában lévő személyre is jellemző a túlérzékenység, a görcsök pedig testi-lelki szinten is megjelenhetnek. Fő hatóterülete az idegrendszer, a szert igénylő állapot kiváltó oka pedig legtöbbször valamilyen érzelmi veszteség.

Az IGNATIA AMARA​-t a homeopátia az akut gyász szereként tartja számon, ami nem csak haláleset, de (el)válás, vagy akár költözésből fakadó gyász esetén is hasznos, és jól kezeli az extrémen váltakozó hangulatállapotokat. Ahogy Loyolai Szent Ignácnak, úgy a szert igénylő személynek is fontosak az ideák, mindig kell egy eszmény, amiben hihet. Az Ignatia állapotban lévő személyre jellemző, hogy keres valamit, amit nem találhat meg, vágyódik valami után, ami nem lehet az övé, vagy olyan miatt bánkódik, ami örökre elmúlt. Az Ignatia nagyon romantikus és idealisztikus, de érzelmeit igyekszik visszatartani, amik aztán gyakran hisztérikus formában törnek ki belőle. Egy idea összeomlása után az Ignatiát igénylő személy sokáig tépelődik, nosztalgiázik, nehezen tudja átértékelni a valóságot, amíg érzelmei hatása alatt áll. 

Fizikai szinten is görcsös állapotok jellemzik, csuklás, rángatózás, sóhajtozás, ásítás. Hasznos szere a gyomorgörcsöknek, gyomorégésnek és gyomorfekélynek, és jól kezeli az étvágytalanságot. Az érzelmek elfojtása gyakran jelentkezik torokfájdalomban, aminek kulcstünete a gombócérzet. A fájdalom az étel lenyelésekor enyhül. Köhögése szintén görcsös, száraz, ami éjjel, illetve köhögéstől tovább fokozódik, nehézlégzés is kialakulhat. Migrén esetén olyan érzése lehet, mintha szöget vertek volna a fejébe. Túlérzékeny a fájdalomra és a szagokra. Állapota romlik a kávétól, dohányfüsttől, minden izgalomtól, de a melegtől, étkezéstől jobban lesz. Nem bírja, ha vigasztalják, ha jót akarunk neki, inkább tereljük el a figyelmét. Bármi is legyen a panasza, legkönnyebben úgy tudjuk felismerni a szerképet, ha az érzelmi veszteséggel párhuzamosan testi szinten is megfigyelhető a túlérzékenység és a görcsösség. 


  kapcsolódó szerek
  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Gyomorpanaszok, reflux e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024