Neurológia, pszichés zavarok, fejfájás, migrén

„Mi fáj, gyere mesélj!” Mikor lehet az Arnica, a lélek szere?

Az Arnica montana a testi fájdalmakon túl, a lélek traumáinak kezelésében is eredményesen bevethető.

Az Arnica-tünetek jellemzője, hogy az állapot mindig egy mély traumatikus élményből indul ki, fizikai, érzelmi vagy akár mentális síkon. Ilyen traumatikus élmény kialakulhat sérülés, esések, ütések, agyrázkódás, sokk, félelem, szorongás, anyagi és emberi veszteség következtében. Az arnica állapotban lévő ember konkrétan úgy érzi, hogy össze van törve. 

A megélt tapasztalat hatására nagy félelem alakul ki benne, fél, hogy fizikai érintkezésbe kerül újra valami fenyegetővel. Az állapot jellemzője az erős szorongás és a fő üzenete: ne érjen hozzám, ne jöjjön túl közel hozzám, sem fizikailag, sem érzelmileg, és főleg ne hatoljon belém (pl. injekcióstű), sem fizikailag, sem metaforikusan. Az arnica beteg traumatikus tapasztalata az, hogy az mélyen megsebzett, illetve fizikai sérülés után az érintett részek annyira érzékenyek, hogy elviselhetetlen a gondolat is, hogy valaki megérintse őket. A sebesülés persze érzelmi sérülés is lehet, feldolgozatlan lelki sebet hagyva maga után. 

Az arnica helyzetben a beteg szinte paranoiássá válhat. A fájdalmas tapasztalat -teljesen érthető- védekező mechanizmust kapcsol be nála. 

Az arnica patológia első szakaszaiban védekezésként agresszív reakciót látunk, ahol az egyén hajlamos a "támadásra", hogy tudat alatt megakadályozza a "túl szoros kapcsolatot". A beteg könnyen irritálható, agresszív, veszekedős. Úgy tűnik, hogy mindenkivel és mindennel harcol, köti az ebet a karóhoz, makacs és irracionális.

A feszültségtől káromkodik és dühös lesz. Ellentmondást nem tűr, semmi nem elég jó számára. Nem tekintélytisztelő és mindent mindenkinél jobban tud. Felsőbbrendű hangnemben beszél másokkal.

Később egy teljesen más képet fogunk látni, a passzivitás állapotát, a rendkívüli érzékenységet. Ebben a passzív szakaszban azt látjuk, hogy a beteg melankólikus, csendes, egyedül akar maradni, nem akar senkivel sem beszélni. Ha valaki vigasztalni vagy békíteni próbálja, agresszívan reagál. Lelkileg is igyekszik távolságot tartani és kerüli a kötődést. 

Az Arnica-esetek társasági embereknek tűnnek, de csak a felszínen. Valójában introvertáltak és rettegnek attól, hogy mások újra megbánthatják őket.  

A megélt traumák gyakran a tudatalattiból éjszakánként, álmok formájában kerülnek a felszínre. A beteg éjszaka akár többször is rettegve ébred. Úgy érzi, hogy meg fog állni a szíve. A halálfélelem különösen akkor ölt súlyos méreteket, amikor egyedül van. 

Lelki traumák kezelésében, az Arnicát az elérhető legmagasabb potenciálban érdemes adagolni. Mélyen gyökerező szorongás és lelki sérülések kezelését bízza képzett és tapasztalt homeopátiás szakemberre. 


Forrás: https://www.vithoulkas.com/learning-tools/books-gv/materia-medica-volume-3/arnica-montana

  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024