Hírességek és homeopátia

A Micimackó szerzője és a homeopátia

Ki ne ismerné a Százholdas pagony lakóinak történetét?

Gyermekkorunk és talán ma is egyik kedvenc mesehősünk kiötlőjéről lesz most szó, Alan Alexander Milne-ről (A. A. Milne). A brit író számos gyermekkönyv szerzője, aki a Selincourt családba nősült be, akik a homeopátia ügyének legnagyobb támogatói voltak a XIX. századi Angliában. 

Milne a szerzője a „The Holiday Round” (Az ünnepforduló) című regénynek is, amelynek egyik részletében ezt a  ̶  történet két szereplője közt zajló  ̶  párbeszédet olvashatjuk: „Próbálja ki ezt! A patikus szerint ez a szénanátha legjobb gyógyszere. Homeopátiás gyógyszer. A szénanáthát okozó pollenekből készült.” (*)

Ez az írásrészlet Charles Harison Blackley, a kor egyik nagy homeopatájának  ̶  korabeli felfedezésére utal, aki először írta le teljeskörűen az allergéneket, miután hosszasan tanulmányozta azokat. A könyvből megtudhatjuk, hogy A. A. Milne ismerte Blackley tanait és megértette, mit jelent az, hogy homeopátiás aggraváció (a szervezet eseti válasza a homeopátiás szerre, amikor elindul a gyógyulási folyamat), valamint a minimum dózis (hígított, dinamizált hatóanyagú gyógyszer alkalmazása) és az individualizáció (egyéni tünetképnek megfelelő kezelés), melyek mind a homeopátia alkalmazásának alapszabályai közé tartoznak.

(* Ilyen ma is kapható pollenekből készült homeopátiás gyógyszer a POLLENS​ és az AMBROSIA ARTEMISIAEFOLIA​, melyek a tavaszi fű-fa pollenek ill. a parlagfű hígított, dinamizált polleneiből készültek.)

Forrás:

https://www.sueyounghistories.com/2009-12-06-alan-alexander-milne-1882-e28093-1956/?fbclid=IwAR2TilKxx3cV4RZSm8C8GvO9PjcJCTWKUJTAga2UvTDboyjTDNdKx-sSx20


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Allergia e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Allergiás nátha kezelése összefoglaló e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024