Hírességek és homeopátia

A kortalan díva gáláns ajándéka

Cher felépülése és elköteleződése a homeopátia mellett

Cher (1946 - ) (születési nevén: Cherilyn Sarkisian LaPiere Bono Allman) minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, akinek egyedülálló teljesítményét Golden Globe-, Oscar-, Grammy- és Emmy-díjjakkal is elismererték. Az előadóművész nemcsak énekel, de emlékezetes alakításokat tudhat magáénak filmszínésznőként is (pl. Az Eastwicki boszorkányok, Sellők, Tea Mussolini-vel, Díva). Egzotikus arcát és kisugárzását ír anyjának köszönheti, akin keresztül angol és német felmenőkkel büszkélkedhet. Apja pedig örmény, akitől a születési nevét is kapta, de még Cherokee vér is csörgedezik az ereiben. 

Cher-re az örök megújulás jellemző. Nemigen van más előadó a XX-XXI. században, aki tízévente legalább egyszer kidob egy slágerekkel tömött albumot a zenei piacra, majd legalább egy számával a zenei Billboard chart listán dobogós helyen landol olykor hónapokig maga mögé taszítva minden más zeneszámot. Kezdetben a Sonny and Cher duó tagjaként ismerhette meg a közönség, majd miután szakított a párjával, tévés és zenei karrierbe kezdett, kibontakoztatva saját karriervágyait.

1987-ben Cher súlyos vírusfertőzést kapott, ami nagyon legyengítette, krónikus fáradtságot, és visszatérő tüdőgyulladást okozott neki, két évig nem is tudott emiatt dolgozni. Így fogalmazott erről az időszakról: "Szedtem a felírt gyógyszereket, de egyszerűen semmit nem használtak. Az orvosok azt mondták, hogy bármilyen betegségem is van, az a fejemben lehet. Az emberek azt gondolták, hogy megbolondultam."

Aztán úgy döntött, hogy valami mást fog tenni, merről így nyilatkozott: "Utolsó kétségbeesésemben elmentem egy indiai homeopata orvoshoz. A terápiám homeopátiás-, gyógynövény-, és vitamin-készítményekből került összeállításra. Az orvosok többsége egyáltalán nem hitt ebben akkoriban. Mégis, négy hónapon belül talpra állított, és visszatérhettem a munkába.” (Az indiai orvosán kívül Cher-t Dr. Marcel Dinnet francia homeopata orvos kezelte. Úgy hírlik, hogy Dr. Dinnet-nek tízezer elkötelezett páciense van Los Angeles-ben, hozzá járt homeopátiás kezelésekre Sarah Ferguson és Elizabeth Taylor is.)

Cher a skót Sunday Mailnek korábban adott interjújában azt is elmondta, hogy: "Nem hiszem, hogy még mindig itt lennék, ha nem léteznének homeopátiás gyógyszerek. Epstein-Barr vírusfertőzésben betegeskedtem, ami krónikus fáradtsághoz vezetett, és nem tudtam felépülni több mint két évig, amíg homeopátiás kezelésbe nem kezdtem."

A díva annyira hálás volt a homeopátiának, hogy felépülése után jelentős pénzügyi támogatásban részesítette a Glasgow-i Homeopátiás Kórházat, amikor annak állami támogatását, költségvetését csökkentették.

(Divinyi Zoltán Péter)


Forrás

https://www.huffpost.com/entry/20th-century-musical-geni_b_397719

https://in.pinterest.com/pin/

https://en.wikipedia.org/wiki/Cher

https://sassy.hu/sztar/cher-nemet-mond-az-orgedesre/ 

https://akibic.hu/2014/01/30/cher-titkos-zsido-tortenete/ 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Cher_(%C3%A9nekesn%C5%91)

Magyar Homeopata Orvosi Egyesület Facebook oldala (2015. július 28.) 


kép forrása: Getty Images

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024