A homeopátiáról bővebben

Homeopátia, a szelíd gyógymód

A homeopátia több mint 200 éve létező gyógymód, mely hazánkban az alternatív gyógyászat képviselőjeként egyre több hívet toboroz.

 • Homeopátia, a szelíd gyógymód

  Homeopátia, a szelíd gyógymód

Éltek emberek a történelem folyamán, akik megelőzték gondolkodásban kortársaikat. Gyakran úgy hagyták kéznyomukat korukon, hogy kevesen értették, mit is teremtettek valójában. A Leonardok, Keplerek sorába illik Samuel Hahnemann, a homeopátia atyja is. A XVIII. század végén született, amikor az éves orvosi piócafogyasztás 500 000 db körüli volt Franciaországban, ez egyben az orvostudomány akkori állapotát is szemlélteti. Ő tartani akarta magát a hippokrateszi „Ne árts” alaptételhez, így abbahagyta a kor szellemének megfelelő orvoslást, és alternatív gyógymódokkal kísérletezett. A gyógyítási rendszer, amit felfedezett, annyira újszerű, hogy csak a kvantumfizika korában jutottunk el addig, hogy bizonyítani tudjuk a homeopátia magas hígítású, dinamizált gyógyszereinek hatását az emberi szervezetre.

Hahnemann kísérleti úton jött rá, hogy egyes anyagok magas hígításban gyógyítják a tüneteket, melyeket töményen előidéznek. Pl. a vöröshagyma homeopátiásan gyógyítja a náthát, amely a hagymavágáshoz hasonló tünetekkel – vörös, könnyező szem, orrfolyás jár. Felfogása szerint nincs betegség, csak beteg ember. A betegség egyéni tünetek összessége. Gondoljunk bele, hányan hány- féleképp reagálunk pl. egy egyszerű pollen jelenlétére.

A homeopátia természetes alapanyagból készült hígított gyógyszerei olyan információkat továbbítanak, melyek segítségével a szervezet öngyógyító folyamatai indulnak be. A homeopátiás kezeléssel az immunrendszer is erősödik.

A homeopátiás gyógyítás a beteg pontos megfigyelésére és kikérdezésére épül. A betegség tüneteit és a beteg testi, lelki tulajdonságait egyaránt figyelembe veszi.

A homeopátia biztonságos megoldást kínál régóta meglévő, krónikus betegségek kezelésére is. Ilyen pl. a népbetegséggé váló allergia, vagy az ekcémás bőrpanaszok. A depresszió és a stressz is jól kezelhető kezdeti szakaszban. Ezeket a homeopátia úgynevezett alkati szerekkel gyógyítja. Az alkati szert a homeopátiás orvos a beteg érzelmi, fizikai és általános tüneteinek összességére állapítja meg.

Kisebb problémákat otthon is gyógyíthatunk ún. tüneti szerekkel. Ilyenkor megkeressük a tüneteket kiváltó okot, a tünetek helyét, jellegét, és azt, hogy milyen külső körülmény okoz javulást vagy romlást. Ehhez segítséget nyújtanak a homeopátiás kézikönyvek, ahol betegségek szerint csoportosítva megtalálhatjuk az egyes szerek jellemzőit, és a szedés módját. Gyakori betegségekre (köhögés, influenza, torokgyulladás, utazási hányinger, álmatlanság) homeopátiás orvosok komplex, több összetevőt tartalmazó szereket fejlesztettek ki. Az otthoni homeopátiás gyógyítást érdemes ezekkel a komplex készítményekkel kezdeni.

A homeopátiás szerek a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért a golyókat vagy tablettákat el kell szopogatni. A golyócskák bevétele után és előtt fél óráig nem tanácsos enni, hogy a nyálkahártya tiszta legyen. A mentol és az egyéb illóolajok, a kávé és egyes fűszerek szűkítik a száj ereit, így csökkentik a szerek hatását.
A szereket távol kell tartani elektromos sugárzó eszközöktől (mobiltelefon, mikro, rádió, stb.) és szobahőmérsékleten, száraz helyen ajánlott tárolni.

Homeopátiás gyógyítással esélyt adunk magunknak és családunknak a természetes gyógyulásra, jobb életminőségre és egészségesebb jövőre.

 

 

 

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024