Hírességek és homeopátia

Isten áldja a Királynőt!

II. Erzsébet és a homeopátia

God save the Queen! – így hangzik az Egyesült Királyság nemzeti himnuszának nyitósora, amely az angol királynőt élteti és méltatja. Az angol királynő, II. Erzsébet szeptember 9-én, 96 éves korában távozott az élők sorából. Remek egészségnek örvendett egész életében, nyilvános beszédei is tökéletes szellemi frissességről adtak tanúságot. Nem meglepő. Az angol királyi ház tagjai már generációk óta homeopátiával gyógyulnak, így a királynő is egész életében a homeopátiát hívta segítségül, ha megbetegedett vagy panaszai voltak. 

A londoni homeopátiás kórháznak (Royal Homeopathic Hospital) személyesen az angol királynő volt a patrónusa. A kórház kutatási részlegének vezetője 22 éven át egy felmenői révén magyar származású orvos,  Dr. Peter Fisher volt, aki nemrég bekövetkezett tragikus haláláig az angol királyi család, így II. Erzsébet királynő hivatalos homeopata orvosa titulust is viselte. Dr. Fisher a homeopátia hatásosságát bizonyító kutatások nemzetközileg elismert szakértője volt, többször járt Budapesten, ahol a kutatások legújabb eredményeit osztotta meg a hallgatósággal.  

Visszatérve a brit uralkodóhoz, – a királyi házhoz közelálló médiaforrások szerint – a királynő mindig magánál tartotta 60 tubusos homeopátiás gyógyszerkészletét, egy speciális bőrtáskában,  és nem utazott sehova üvegcséi nélkül. A beszámolók szerint még szeretett corgi kutyáit is homeopátiával kezelte. A család több tagja foglalkozik aktívan homeopátiával, Károly herceg, aki édesanyja halála után III. Károly néven uralkodik, biofarmjain csak homeopátiás szerekkel kezelteti jószágait és angliai versenylovai is homeopátiás gyógyszereket kapnak. Erzsébet édesapja, VI. György király mozgásszervi fájdalmaira kapott homeopátiás kezelést, és annyira meg volt elégedve az eredménnyel, hogy kedvenc versenylovát is a szerről nevezte el Hypericumnak.

Ha a homeopátia elég jó és egy életen át bizonyított a királyi családnak...nekünk miért ne lenne jó?

És azt tudtad, hogy az erdélyi Erdőszentgyörgyön eltemetett Rhédey Claudia grófnő révén, aki II. Erzsébet ükanyja volt, az angol Windsor ház uralkodóinak ereiben magyar vér is csörgedezik? 


Fotó: Image Credit: Anwar Hussein / Alamy Stock Photo 


Források:

https://www.wionews.com/world/queen-elizabeth-relies-on-homeopathic-remedies-during-coronavirus-outbreak-report-289929

https://eu.usatoday.com/story/news/world/2018/08/16/queen-elizabeths-doctor-peter-fisher-killed-riding-bike/1006314002/

https://hungarytoday.hu/charles-transylvania-prince-founds-heritage-foundation-ethnic-hungarian-count-75829/

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/may/12/prince-charles-use-homeopathy-in-animals-to-cut-antibiotic-use

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024