Jól vagyok!

A masszázs nem luxus!

…hanem kiemelkedően fontos eszköze az egészség megőrzésének.

A rendszeres masszázs hatása messze túlmutat az izmok ellazításán. Böjt idején a masszázs különösen fontos. Soroljuk is, hogy miért.

A tavaszi böjtöt egyre többen tartják valamilyen formában. Van, aki egyes ételcsoportokról mond le önkéntesen pl. húsról, cukorról, glutén tartalmú gabonákról. Mások az elfogyasztott étel mennyiségét vagy az étkezések idejét korlátozzák. 

A böjtöléssel segítjük a test megújulását, megtisztulását. A test megkönnyebbülése általában egy lelki folyamatot is beindít és ezáltal a hatás igen mély. 

De hogyan jön ide a masszázs? Miért teszünk jót magunkkal, ha a böjt alatt masszázsra is járunk?

Bármilyen életmódváltó programot is választunk, a testünk meghálálja, ha a salaktalantó funkciókban segítjük. A “méregtelenítést” a szervezetünk elvégzi, nincs ehhez szükség semmilyen csodakapszulára, vagy turmixra, azonban a méregtelenítésben résztvevő szervrendszerek néha elfáradnak és működésük ezért nem mindig optimális.

A masszázs stimulálja a nyirok áramlását, fokozza a sejtek oxigén felvevő képességét, segít megbirkózni a stressz hatásaival, ellazít és pihentet. 

Az értékes, növényi olajokkal és kivonatokkal végzett masszázsfajták esetében ezek az anyagok a bőrön át felszívódva igen gyorsan eljutnak a véráramba és tovább emelik a kezelés eredményességét. Ezért elengedhetetlen, hogy a masszázsolajunk a legmagasabb minőségű növényi olajokkal és terápiás minőségű illóolajokkal készüljön. Tehát az olaj feladata nem csak annyi, hogy csússzon tőle a kéz! 

Annak sem kell lemondania a masszázs élettani hatásairól, aki valamiért nem szeretne levetkőzni egy masszázsterapeuta előtt. 

Számos masszázsfajta van, amit könnyű ruházatban, vagy speciális eszközökkel végeznek, sőt akár választhatunk nyirokmasszázs készüléket is, ahol egy alsó végtagokra felcsatolt “csizma” a levegő váltakozó nyomásával masszíroz. 

A kozmetikai arcmasszázsok is reneszánszukat élik és számos új, izgalmas technika vehető igénybe. Az arcizmok letapadásainak oldása és nyirokpályákon végzett gyengéd pumpáló mozdulatok látványosan megfiatalítják a bőrt. Az arc és fejmasszázs az egyik legkiválóbb feszültségoldó kezelés, melynek hatása az egész testben érezhető. 

Ha a masszázs készüléket vagy eszközöket megemlítettük, kár volna megfeledkezni arról, hogy az emberi érintés, a szakavatott kezek felbecsülhetetlen értékét méltassuk. 

Az emberek közötti fizikai kontaktust egyre inkább minimalizáló társadalomban élünk, annak ellenére, hogy a fizikai és mentális egészségünk megszenvedi az érintés hiányát. A jó masszázsra tehát nem csak az izmok, ízületek és nyirokpályák szempontjából van szükségünk, hanem a testi-lelki jólétünk miatt is. 

Hegyi Sára

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024