Jól vagyok!

Tiszta lappal

Van értelme az újévi fogadalmaknak?

A jó kezdet, fél siker. Ez az év elején kitűzött céljainkra is igaz. De vajon miért pont év végén fogadkozunk. Többnyire azért, amiért minden diéta is majd hétfőtől indul. 

Ha év végén a nagy hajtásban, a feszültségekkel teli időszakban felmérjük, hogy min kellene változtatnunk az életünkön, hogy számunkra élhető legyen, akkor valljuk be, hogy hiába tudjuk, hogy mit kellene tenni, valójában nincs erőnk ezzel foglalkozni. Megnyugtató érzés azonban, hogy a terv már megszületett és hamarosan, a januári csendben hozzá is láthatunk a megvalósításnak. 

Az év elején van pár napig, de akár egészen Vízkeresztig is eltartó lassú, sűrű, álmos energia. Amikor még rendre elhibázzuk a számokat a dátum leírásánál. Amikor még ott vannak a lakásban az ünnepi díszek, de már nyikorogva-csikorogva újra indul az élet. Ezt az időszakot szánjuk arra, hogy a szokásos újévi fogadalmak helyett valós és megvalósítható célokat tűzzünk ki.

De vajon mi a különbség a fogadalom és cél között? A fogadkozás általában arra irányul, hogy mostantól valamit nem teszünk. Holnaptól nem eszem ezt, azt, amazt, főleg semmit.  A cél megfogalmazása ellenben olyan megtervezett lépések sorozata, amelyek célja, hogy segítsenek elérni az áhított állapotot. Más szóval, az elhatározásod a kívánt eredmény, míg a céljaid azok a lépések, amelyeket meg kell tenni annak eléréséhez. A hosszú távú növekedés és siker kulcsa a célok és nem a korlátozó fogadalmak. A meggyőző célok kitűzésének titka pedig az, hogy tudd, miért akarod, amit akarsz. 

Legyen szó szakmai vagy személyes fejlődésről, a legjobb újévi fogadalmak mögött cél, szenvedély és jövőkép áll. Akkor most nézzünk pár olyan titkos eszközt, ami segít a célok mellett kitartani.

 1. vizualizáció: minden este, lefekvés előtt képzeld el, hogy elérted a vágyott célt. Ne feltételes módban beszélj róla, hanem mindig kijelentő módban.
 2. mindig a következő kis lépésre koncentrálj, ne az egész előtted álló útra (tanulj meg 10 szót naponta és ne a nyelvvizsgára fókuszálj, adj le 1 kilót és ne foglalkozz a kitűzött maradék 10-zel)
 3. találj társakat, mert velük könnyebb (edzeni, vagy új recepteket tanulni mindig jobb egy barátnővel, vagy kolléganővel)
 4. írj listát és időnként ellenőrizd a haladásod
 5. ne rettegj a bukástól, hanem a kis kudarcokon lendülj át, aztán elszántan folytasd, amit elkezdtél


Forrás: https://www.tonyrobbins.com/productivity-performance/why-not-set-new-years-resolutions/

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2023