Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Stressz kezelése magnéziummal és homeopátiás szerrel

Magnézium a szervezetben. A felnőtt szervezetben mintegy 25 mg magnézium található, a csontok tartalmazzák a teljes magnéziummennyiség kb. 60%-át, az izmok 30%-ot.

 • Stressz kezelése magnéziummal és homeopátiás szerrel

  Stressz kezelése magnéziummal és homeopátiás szerrel

Jelentős magnéziummennyiség található még a májban is. A sejten kívüli térben csak 1 % található, ami nehezíti a magnéziumhiány vizsgálatát laboratóriumi módszerekkel. A szervezetbe jutott magnézium 30-50 százaléka a vékonybélből szívódik fel, és a vese kiválasztó működése folytán a vizelettel távozik. Mintegy háromszáz különféle enzim - kinázok, foszfatázok, szintetázok - aktivitása függ jelenlététől, s mint ilyen, valamennyi fontos szerves építőkövünk legyártásában részt vesz. Magnéziumfüggő a sejtek nátrium-kálium-ionháztartása és az energiatermelés, melynek fontos eleme a magnézium-ATP-komplex. Amikor a szervezet energiaigénye fokozódik, magnéziumból is többet igényel.

Miért ajánlják a magnéziumot stressz esetén?

A Mg az ideg-izom közötti ingerületátvitel meghatározó eleme. Csökkenti az adrenalin kalcium hatására történő felszabadulását és emeli a sejtek ingerküszöbét. Így csökken az izomgörcsök és a szívritmus-zavarok kialakulásának esélye. A magnézium a sejtek hártyájának áteresztőképességét is szabályozza, hatására az érfalak rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, vagyis javítja a szív munkájának hatásfokát.

A magnézium hiányát egyre többször hozzák kapcsolatba egyéb krónikus betegségekkel is, (2-es típusú diabetes, magas vérnyomás, magas koleszterinszint) ezért keresett és gyakran rendelt étrend-kiegészítő. Mivel szerepe egyre inkább előtérbe kerül, érdemes megvizsgálni, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy jó magnéziumkészítménynek.

A megfelelő magnéziumpótlás alapja az elegendő magnéziumion tartalom, ami nem ugyanaz, mint a dobozon szereplő hatóanyag tartalom. A másik szempont a hatóanyag, a magnéziumvegyület formája. Az ásványianyag-pótlás komplex feladat. Nem elég, ha a táplálék-kiegészítőkbe fémeket kevernek, a megfelelő felszívódás céljából ezeknek különleges kémiai formában kell jelen lenniük.
 

Az egyes vegyületek biohasznosulása erősen kölönbözik. A felszívódás függ az emésztőrendszerben eltöltött időtől, ezért probléma, hogy a magnéziumvegyületek nagy része erősen hashajtó hatású, ami a bevitt mennyiséggel arányosan erősödik.  Ha a bélben töltött idő 12 óra alá csökken, akkor a felszívódó magnézium aránya drasztikusan lecsökkenhet. Fontos szempont még az egyéb, magnéziummal együtt hasznosuló, terápiás hatást erősítő vagy a felszívódás segítő vitaminok, ásványok jelenléte a készítményben.

Stresszoldásra alkalmas homeopátiás komplex szer + Magnesium 300+ = szinergikus terápia

Enyhe szorongás, fáradtság és depresszió esetén, vagy ha túl sok a stressz, ajánljuk bevált természetes növényi alapanyagok és az ásványi anyag+vitaminpótlás kombinációját. A magnézium a stresszkezelés divatos módszere. A magnéziumhiány azonban csak egy a levertség, fáradtság, viselkedési zavarok és stresszbetegség okai közül!  A terápia kiegészíthető és hatása fokozható, ha a magnéziumot együtt szedjük a stresszoldásra alkalmas homeopátiás komplex gyógyszerkészítménnyel.

Panaszok:

 • Fáradtság, idegesség, ingerlékenység, agresszivitás
 • Döntésképtelenség
 • Libidócsökkenés
 • Alvászavar
 • Éjszakai izomgörcsök
 • Hormonális, változó kori érzelmi ingadozások
 • Kisgyermekek szorongása (iskola, óvoda, testvér születése)
 • Stressz eredetű emésztési zavarok
 • Ideges vagy stressz eredetű fejfájás

Ha a tünetek oka a magnéziumhiány, eltart pár napig, hogy a szervezet feltöltse magnéziumraktárait (4-5 nap), és a panaszok enyhüljenek.

Vizsgálat:

A stresszoldásra alkalmas komplex szer a vizsgálatok alapján a betegek 79%-nál hat, 72% már az első nap után észlelte a hatást.

Forrás: Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával, Springmed kiadó

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024