Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Mennyi alvásra van szükségünk?

Mi az alvás? Alvászavar, álmatlanság homeopátiás szerei. Az alvás szerepe életünkben a mai napig nem tisztázott teljesen.

 • Mi az alvás? Mennyi alvásra van szükségünk?

  Mi az alvás? Mennyi alvásra van szükségünk?

Az agy pihenéséhez szükséges, de hogy az alvás állapotát mi váltja ki, erről több feltételezés létezik. Lehet, hogy az agy oxigénellátása csökken, elképzelhető, hogy bizonyos kémiai anyagok felszabadulása altató hatású, de egyes feltételezések szerint egyszerű ingerválaszról van szó.

A legtöbb embernek 7-8 óra alvásra van szüksége. Sajnos az alvászavar egyre gyakoribb probléma. A népesség mintegy 22 százaléka mondhatja el magáról, hogy zavartalanul, jól alszik. Egy-két nyugtalanul töltött éjszaka nem számít alvászavarnak, ha azonban hosszú ideje, rendszeresen fennáll a probléma, a kialvatlanság testi és lelki tünetekhez vezethet.

Alvászavar hátterében állhat szervi baj, ilyen pl. a légzési nehézség bizonyos szív és tüdőbetegségek esetén, a gátolt orrlégzés vagy a prosztataproblémák. A horkolás során kialakuló oxigénhiányos állapot is felébresztheti az alvót, álmatlanságot okozhat a túl későn elfogyasztott nagy mennyiségű étel vagy koffeintartalmú ital is. Mégis, az ok legtöbbször lelki eredetű. Gyakran szorongás, depresszió vagy gyász felelős az alvászavarért. Amikor kialakul a probléma, a félelem attól, hogy képtelen lesz elaludni, tovább ronthatja a beteg állapotát.

Az alvászavarok közé soroljuk a rémálmokat, az alvajárást, fogcsikorgatást is, ezek a tünetek leggyakrabban gyermekekre jellemzőek.

A krónikus alvászavar alkati kezelést igényel. Az alkati kezelés során a részletes kikérdezést követően a homeopata orvos azt a szert adja a betegnek, melynek gyógyszerképe legközelebb áll a beteg tüneteihez (alkatához).

Vannak az alvásproblémákra ható tüneti szerek is, ha azonban a tüneti szer hatására nem javul az állapot három héten belül, érdemes megfontolni az alkati kezelést. Legelőször érdemes  homeopátiás komplex készítményt kipróbálni, ez főleg akkor hatásos, ha stressz, ideges nyugtalanság áll a probléma hátterében.

Homeopátiás kezelési megoldás

A tüneti szerek szedési szabálya a következő:

Egy órával lefekvés előtt kell öt golyócskát bevenni 10 napon keresztül. Az alábbi monokomponensű szereket javasoltak, a tünetek alapján közepes (15 vagy 30 CH) potenciában:

Ha a páciens jó vagy rossz hírek miatt túl izgatott, és nem tud kikapcsolni – COFFEA TOSTA​  

Ha túl sok evés vagy alkohol miatt nem alszik, esetleg abbahagyta az altatók szedését, nappal ingerült, éjjel három körül felébred és hajnalban alszik vissza – NUX VOMICA​    

Ha sokkhatás után nem tud aludni, rémálmai vannak és halálfélelme – ACONITUM NAPELLUS​  

Ha éber és ingerült az éjszaka első felében – CHAMOMILLA VULGARIS​  

Ha lefekvéskor lejátssza magában a napi problémákat, beszél és nevet álmában, reggel négy körül ébred – LYCOPODIUM CLAVATUM​ 

Ha megszokta, hogy éjszakázik, ezért nem tud aludni, túl fáradt az alváshoz vagy időeltolódás esetén – COCCULUS INDICUS

Ha sokat ásít, de nem tud aludni, főleg érzelmi csalódás, gyász után, elalvás után rémálmok – IGNATIA AMARA​ 

Ha úgy érzi, hogy az ágy túl kemény, túl fáradt, álmában állatok kergetik – ARNICA MONTANA​ 

Ha érzékei túl élesek, mindent hall a sötétben, az ágy forrónak tűnik – OPIUM​ 

Ha éjfél és éjjel 2 között ébred, tűzről álmodik – ARSENICUM ALBUM​ 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Álmatlanság e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024