Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Amikor az alváshiány mögött gyász, vagy lelki probléma áll

Segíthet a homeopátia.

 • Amikor az alváshiány mögött gyász, vagy lelki probléma áll - megoldás a homeopátia

  Amikor az alváshiány mögött gyász, vagy lelki probléma áll - megoldás a homeopátia

A homeopátia nem kezel betegséget, vagy tünetet, mindig az egész ember állapotára adja azt a szert, amit a helyzet megkíván.  A vegetatív idegrendszer, a belső elválasztású rendszer és az immunfolyamatok az érzékszervek által közvetített hatással a folyamatba bekapcsolódik a külvilág is, és a fenti tényezők összhatásával kialakított egészet nevezzük énnek, mi magunknak.

Az álmatlanság, insomnia hagyományos kezelésénél az egyik megközelítés az, hogy az alvás állapotát idézzük elő gyógyszerrel, ez általában hosszú távon nem gyógyítja a panaszt, csak függőséget okoz, a másik, hogy a kiváltó pszichés, életmódbeli okot találjuk meg és orvosoljuk. Homeopátiás megközelítésben mindkettő fontos szerepet  játszik.

Az egyik kulcskérdés egy homeopátiás esetfelvételnél, hogy hogyan éli meg az álmatlanságot az illető? Milyen tünetekkel, milyen időszakban, és áll-e a probléma mögött testi, vagy lelki panasz. Néha a megoldás egyszerű fizikai problémára vezethető vissza, mint például az inkontinencia, sokszor a stresszes, le nem vezetett hormonállapot okozza, néha gyász, vagy más lelki tényező a kiváltója.

A  tünetek sokfélék, és mindegyik másféle megoldást kíván.

Lefekvés után úgy érzi magát, mintha öt kávét ivott volna? Fejben lejátssza az egész napot, és az izgatottságtól nem tud aludni? Ilyenkor a homeopátia a kávéból COFFEA TOSTA​ készült szert rendeli, a hasonlót a hasonlóval elv alapján. Ez az állapot általában enyhe stressz következménye.
Sokszor azonban egy eseményhez, lelki megrázkódtatáshoz is köthető az alváshiány. Történt haláleset a családban? Azóta nem tud aludni?  Fájnak a fáradtságtól az izmai, gombócot érez a torkában és állandóan ásít? A gyász fő lelki szere, az IGNATIA AMARA​ lehet a megoldás. Ha azonban a gyász a kiváltó ok, de nem tud róla beszélni, látszólag túltette magát a problémán, de éjjelenként rágódik rajta, esetleg székrekedése vagy herpesze is van, NATRIUM CHLORATUM​ lesz a megfelelő szer. A só tömény állapotban vízvisszatartást idéz elő a szervezetben, homeopátiásan az elfojtott érzelmek hatására jelentkező betegségeknél kulcsszer. Magyarországon a történelem kedvezett az elfojtás viselkedésmodelljének, az emberek megtanulták, majd utódjaiknak, mint mintát adták tovább egy olyan környezetben, ahol az önuralom a túlélés záloga is lehetett. Rengeteg krónikus betegség vezethető vissza erre.

Gyakran sokat kell gondolkodni azon, hogy mi lehet az insomnia mögött, mert a válasz nem mindig kézenfekvő. Okozhatja egy régebbi sokkos állapot, amit nem dolgoztunk fel. Ez gyermekeknél jellemző. Nagy ijedtség, baleset, stb. is lehet az álmatlanság háttere. A sokkos állapotok szere az ACONITUM NAPELLUS​, a gyermek példához visszatérve ez kiválóan hat olyankor, ha a kicsi fél a rémálmoktól, és ezért nem tud elaludni.

Az egyszerűbb esetek közé tartozik, amikor túl fáradtak vagyunk fizikailag ahhoz, hogy aludjunk. Az ARNICA MONTANA​ oldja meg a problémát, ez a szer kiváló regenerációt segítő hatásáról híres, és a műtéti előkészítésekben, sérülések kezelésében is alkalmazzák.

A fenti példák csak kiragadott lehetőségek a homeopátia komplex tárházából. Célunk az volt, hogy bemutassuk, hogy a tünetet, jelen esetben az álmatlanságot, érdemes úgy megközelíteni, mintha a figyelmeztető jelzés villanna fel egy autó műszerfalán. A test-lélek homeosztázisa megbomlott, erre figyelmeztet. Testünk reagál fiziológiai szinten egy hatásra, ami lehet egyszerű külső tényező, de egy bonyolult lelki folyamat is. Néha elég érzelmi állapotunk tudatosítása, és megfelelő változtatás, hogy az ok-okozati lánc megszakadjon.
Ha azonban külső segítségre is szükség van, forduljunk a homeopátiához, melynek gyógyszerei szervezetünkkel közvetlenül a neuro-endokrin szabályozás szintjén kommunikálnak.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Álmatlanság e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024