Félelmek, viselkedési zavarok

Iskolakezdés, ovis beszoktatás

Ha a szeptemberre gondolunk, mindenkinek más jut eszébe.

A szülőknek a szeptember közeledte lehet akár megkönnyebbülés is, vége a nyári szabadságnak, de az embert próbáló szervezésnek is, hogy hol, mikor, kivel legyenek a gyerekek. Az iskola vagy óvodakezdéssel visszatér a rutin és a struktúra a család életébe, bár az első hetek megterhelőek lehetnek szülők és gyermekek részére egyaránt.  

Beszélgetéssel, együttes készülődéssel és tervezéssel lehet enyhíteni ezt a nyomást, de érdemes a szelíd gyógymód lehetőségeit is kipróbálni, főleg ha a változás lényeges lépés a család életében, a kicsi először megy óvodába vagy iskolába amit ő is és a szülők is elszakadásként élhetnek meg.

Óvodai/bölcsis beszoktatás

Ha sok a könny és az ölelés

Ha az elszakadás miatt szorong szülő és gyerek, a PULSATILLA PRATENSIS​ (Pulsatilla) lehet segítség mindkettőjüknek. Ebben az állapotban a kicsi csöndesen és szívszaggató módon sír, és kapaszkodik anyu vagy apu lábába, amikor elmegy. A közösségben szégyenlős, hamar elpirul, az ölelés és a vigasztalás megnyugtatja. A Pulsatilla állapotban lévő szülő az óvi kerítésénél lesi a gyereket a könnyeit törölgetve. A Pulsatilla gyerekre jellemző még, hogy jobban érzi magát, ha friss levegőn játszik, nagyon nem szomjas, és hajlamos a megfázásokra.

Gombóc a torokban és mély sóhajok

 Az Ignatia az akut gyász, szomorúság állapotának szere. A gyerek dühös, ha iskolába kell indulnia, később csillapíthatatlanul sír és hangosan sóhajtozik. Ha vigasztalni próbálják, ellöki a szülőt. Itt a gyerek nem az elszakadástól szorong, inkább azért szomorú, mert nem látja a szüleit.

Lámpaláz és teljesítménykényszer

Nagyobbaknál, ha a teljesítménytől való félelem dominál, leggyakrabban a GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ (Gelsemium) és a LYCOPODIUM CLAVATUM​ (Lycopodium) jöhet szóba. A Lycopodium gyerek nagyon fél a szerepléstől, a felelésektől, bár általában jól felkészül. Nagyon magasra eszi a lécet, és fél, hogy nem tud megfelelni. Stresszes állapotban nem alszik, hamar feldühödik, dühkitörései lehetnek. Kívánja az édességet, és jellemzően valami emésztési problémája is jelentkezik, leggyakrabban puffadás.  A Gelsemium színészek egyik gyakran használt segítsége lámpaláz, fellépés esetén. Jellemző rá a rettegés, ,ár előző este, megnémul, ha vizsgáznia, felelnie kell. Remeg, és gyakran jár pisilni, hasmenése is lehet.   

Homeopátiás szer választásánál tehát a gyerekre jellemző tünetek alapján választunk gyógyszert. 

Tudj meg többet arról, milyen helyzetekben és tüneteknél segíthetnek a szerek dr. Sal Péter gyermekgyógyász, homeopata, mentálhigiénés szakember ingyenes webináriumából


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  Alapok
  Panaszok
  Várandósok
  Beteg a gyerek!
  Állatok
   Egész-ség
    A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
    homeopátia.info © 2023