Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Munkahelyi stressz és a homeopátia

Milyen csalhatatlan jelei vannak a stressznek?

 • Munkahelyi stressz és a homeopátia

  Munkahelyi stressz és a homeopátia

Íme egy-két példa: valaki a fiókban két stresszlabdát és savlekötő tablettát tart.Pánikszerűen ébred, a munkára gondolva, majd meglepetten veszi észre, hogy az irodában van.A 2x2-es kockát ahol dolgozik, önkéntelenül otthonomnak nevezi. Legjobb barátja az asztalán álló növény, dédelgeti és becenéven szólítja.

Sarkítva, de a stressz alaphelyzeteit soroltuk fel. Álmatlanság, a feszültség ajzószerekkel való levezetése, kezdődő gyomorproblémák, agresszivitás, baráti kapcsolatok és a kikapcsolódás hiánya.

Persze, elvileg eleget kellene aludnunk, edzenünk, aktívan szórakoznunk, és a munkát le kéne tennünk az iroda kapujában, de ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani.

Rengeteg ember életében jelenti a munka, a túlfeszített tempó az első számú stressz-forrást. Mégis, próbáljunk meg rendszert teremteni az életünkben, mert a stressz hosszútávon súlyos betegségeket okozhat. Segít, ha az idegesítő kollégát zenehallgatással zárjuk ki, nem válaszolunk azonnal minden e-mailre, a telefont néha rögzítőre kapcsoljuk, ha munkánk elmélyült koncentrációt igényel, kellemessé tesszük a környezetünket és előre tervezzük a napi feladatokat.

A stressz motivál, ha kellő időben éljük meg, de szükség van a levezetésre, mert a szervezet állandó készenléti állapota kiégettséghez vezet. Ha úgy érezzük, hogy az ünnepek közeledte, a lassan ajándékozási kényszerré váló karácsony szinte megvalósíthatatlan feladat elé állít, vegyünk egy nagy levegőt, és hozzunk egy merész döntést. Hívjuk fel a legjobb barátainkat, és rendezzünk egy közös főzős bulit az ajándékozás helyett. A család töltsön együtt egy hétvégét, legyen ez a meglepetés. Pont annyiba fog kerülni, mint az utolsó pillanatban vásárolt ajándék.

A mozgás segíti a boldogsághormonok termelődését, és a stressz ellen hat. A zene és a tánc is hasonló hatású, de egy pár perc felhőtlen nevetés is csodát tesz.

Amikor vége a hétvégének, és kipihenten visszatérünk a sárguló levelű növényhez az irodában, és elkap a szokásos gyomoridegesség forduljunk a homeopátiás szerekhez. A homeopátia javasol egy sor olyan szert, melyeket az egyéni tünetek alapján vethetünk be a stressz okozta bajok ellen.

Vizsga előtt is hatásosak, az aggódó diákoknak, így együtt családterápia.

Mit tehet a homeopátia?

Az olyan álmatlanságra, ahol fejben lejátsszuk a napot és izgatottan tépelődünk a homeopátia a COFFEA TOSTA​ nevű szert rendeli leggyakrabban. Az érzés tényleg olyan, mintha túl sok kávét ittunk volna.

Ha a lábunkat nem tudjuk hová rakni,a ZINCUM METALLICUM​ segíthet. Az ólmos intellektuális kimerültségre, amikor olyan érzésünk van, mintha formatáltuk volna az agyunkat, a KALIUM PHOSPHORICUM​ a megfelelő szer.

A reflux és az ideges evés menedzser típusoknál jól reagál a NUX VOMICA​-ra. Ez a másnaposság egyik legjobb szere is, mert ez a típus általában két végéről égeti a gyertyát.

A teljes fizikai fáradság és apátia az ACIDUM PHOSPHORICUM​-ot teszi szükségessé. Komolyabb probléma esetén érdemes elmenni egy homeopata orvoshoz, ahol személyre szabott alkati szert rendelnek.


A homeopátiában ugyanis nem betegséget, hanem beteg embert kezelnek. Egyéni tüneteink, tulajdonságaink, szokásaink, testi adottságaink összességét.

Mert nem vagyunk egyformák. Ami egyikünknek kihívás, az a másoknak akár az utolsó csepp is lehet a pohárban.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Fáradtság, kimerültség e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   A változó kor problémái - Klimax és csontritkulás

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024