Jól vagyok!

Évzáró

Közeledik az év vége. Egyre csak sokasodnak a tételek az elvégzendő, határidős feladatok listáján.

Bevásárló listák, elintézendők, időpontkérés az orvoshoz, okmányirodába, rendelés leadás, futárszolgálat utolsó csomagkézbesítési napja, adventi koszorú készítéshez, Luca búzához, betlehemezéshez szükséges kellékek beszerzése, ünnepi műsor az oviban, suliban, templomban, munkahelyi határidők, üdvözletek és még sorolhatnánk…

Ahhoz, hogy az év vége inkább örömteli legyen és ne csak bezuhanjunk a karácsonyfa alá, a legfontosabb amit tehetünk, hogy megtanulunk nemet mondani. Minden lelkiismeretfurdalás nélkül. 

Ha valamihez nagyon nincs kedved, vagy egyszerűen nem fér bele az idődbe, mondd ezt és ne szabadkozz mindezért. Ha nem mondasz nemet néha, akkor az igenjeidnek sem lesz értéke. 

Ne kérj mindenért bocsánatot, hanem fordíts kicsit a megfogalmazáson:

“Ne haragudj, hogy késtem” helyett mondd azt “Köszönöm szépen, hogy megvártál!”  “Ne haragudj, de már elígérkeztem” helyett mondd “Nagyon köszönöm, hogy meghívtál, igazán kedves vagy, de most nem felel meg nekem ez az időpont.” 

Legyél magaddal elnéző, és engedd el a maximalizmust! A gyerekeid arra fognak emlékezni, hogy anyuval együtt sütöttünk, vagy anyuval együtt játszottunk és nem arra, hogy anyu milyen alaposan mosott ablakot, vagy felmászott a szekrény tetejére lesuvickolni azt. 

Amikor a család leül az ünnepi asztalhoz, nem az fog számítani, hogy milyen drága alapanyagokból, hány napon át sütöttél-főztél, hanem az együttlét öröme. 

Ezért fogadd meg, hogy nem versenyzel sem másokkal, sem saját magaddal! Ha valaki segítséget kínál, fogadd el! Ha valakit be tudsz vonni a feladatokba, akkor tedd meg!

Ne várj mások elismerésére, hanem legyél büszke magadra minden kipipált feladat után!

Amikor úgy érzed, hogy összecsapnak a fejed felett a hullámok, állj meg, lélegezz mélyeket, és gondolj arra, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás. A gondjaid súlyát sokkal könnyebb viselni, ha meglátod minden helyzetben a jót. 


A nagy készülődésben és az idővel való versenyfutásban gondolj Szabó Magda csodás szavaira:

“Hétfőn hétfő, kedden kedd. Egyik sem ikertestvér. Hogy mit hoz a kedd, azt ne kezdd el siratni félelmedben hétfőn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne tervezd hétfőn. Hátha nem hozzá be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan. Egyetlenegyet kell megjegyezni, ha harmonikusan akarsz élni. Ha jót hoz, akkor józanul viseld, hogy most örömöd van. Józanul és fegyelemmel. És ha baj van, azt is viseld józanul és fegyelemmel.“

Ha a sok bölcsesség ellenére is zaklatott napokat élsz és már aludni sem tudsz, segítségedre lehet a homeopátia! Általában véve alkalmazhatsz naponta 3x2 db DATIF PC NEO tablettát, hogy nyugodtabban vészeld át ezt az időszakot.

Ha nehezen adod át magad az ünnepi hangulatnak, akkor párologtass otthon, de akár az irodában is egy adventi illóolaj keveréket, melynek a következő a receptje:

 • 1 csepp ceyloni fahéj
 • 5 csepp édesnarancs
 • 1 csepp szegfűszeg
 • 5 csepp erdei fenyő


Ez a keverék a téli vírusokat is távol tartja és a lelkünket is ünneplőbe öltözteti!

Ha a nagy rohanás után, pont az ünnepre szokott ledönteni a megfázás, akkor mindenképp legyen otthon STODAL Orr & Torok szirup, amely gyors segítség lehet, ha orrdugulás vagy köhögés kínoz!

(H. S.)


Kép forrása: Designed by Freepik


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024