A homeopátiáról bővebben

Nux vomica − a felpörgetett kolléga

Akivel a meetingeken kívül a kávégép előtt szoktál találkozni

„Farkastörvények vannak, a gyengék elhullanak,” tartja a régi mondás, melyet nehéz időkben mondani szoktunk. Nagy a verseny, sok az impulzus, egyre csak fokozódik a rohanás, erősödik a napi tempó. Mivel folyamatosan ebben a „felpörgetett”, kiélezett állapotban, túlélésre játszva él sok honfitársunk, így már nincsenek igazi választóvonalak a feltöltekezés és a teljesítményt elváró időszakok közt. Call Centerben dolgozol? Irodista vagy? Kisvállalkozó? Szolgáltatsz? Szinte mindegy, légy elérhető 7/7 nap, 24/24 Hotline, a vevő vagy kliens, a főnök bármikor, bárhonnan utolérhet egy sürgős feladattal, munkával, nincs megállás. 

A folyamatos stressz és készenléti állapot benne tart a „mókuskerékben”, pörgetheted a kereket, de ez egy idő után egyre több energiádba kerül, túlégeted az adrenalin készleteket és könnyen a burn-out állapotába kerülhetsz. Ilyenkor sokan a gyors megoldást keresik és erre az esetre ott van a Bruce Willis által reklámozott koffeines energiaital, vagy a Starbucks menő poharába csomagolt „Cilike” feliratos papírbögre műanyag tetővel, amit extra pénzért bármikor élvezhetünk.

A nagy rohanásban nincs idő a dolgok valódi tartalmának megélésére, egyre több minden válik aggasztóvá, nyomasztóak tudnak lenni a szoros határidők. Az is plusz feladat, hogy mindig megszervezzük az épp aktuális hétvégi programot, a napi bevásárlás és házimunka mellett. 


A fentiekben kifejtett gondolatok a NUX VOMICA​ (Hánytató dió) állapotban lévő emberek hétköznapjaiba enged betekintést. Ha körbenézel 360 fokban magad körül, egész biztosan ráismersz valakire, aki ezt az életformát éli, és az élete egy ringlispílhez hasonlítható.

A munkahelyük vagy a saját szerepeikből adódó feladataik rabszolgái, minden nap egy versenyhelyzet, harc a túlélésért. Naponta 2-3, de inkább 5-6 kávét biztos felhörpintenek, egész nap ülnek a meetingeken és a városi dugóban. Az ülő életmód önmagában előidézheti ezt az állapotot.

Ha hazaérnek a munkából, szükségük van egy kis lazításra, hát pukkan is a borosüveg, muszáj valamit enni is mellé (ha lehet fűszereset és zsírosat), aminek a toxinjait le is kell bontani valamikor, így gyakran nyugtalan lesz az éjszakájuk. Másnap kezdődik minden elölről…reggelikészítés, vasalás; korábban kell felkelni, hogy megválaszolhassa az elmaradt maileket, elrohan a gyerekekkel az iskolába, fut a villamos után vagy idegesen telefonál a dugóban, mert már reggel késésben van a betervezett napirenddel, és ez így folytatódik nap mint nap.

A NUX VOMICA​ a tökéletes nyugtató és „homeopátiás BILAGIT”, ha a stressztünetek a fentiekben ismertetett tüneteket idézik elő. Nagy hashajtó szer, ha ünnepek alatti túlevésről van szó, amely székrekedést okoz (az érintett próbálkozik a székletürítéssel, de gyakran elégtelen mennyiségben és minőségben sikerül ezt elvégezni). 

Headset, mobil, laptop, What’s app, Facetime és más alkalmazásokból érkező csipogó üzenetek…a sok impulzus sok dühöt termel, egyre idegesebb és kimerültebb lesz tőle az ember, túlterhelődik mentálisan és fizikailag. Könnyen reflux és gyomorfájás lehet a krónikus stressz eredménye. A túlstimuláció következtében sokszor türelmetlen lesz a környezetével. 

Szerencsére a homeopátia segítségével ebből az állapotból is ki lehet jönni. Nem kell, hogy a Wall street farkasának sorsára jussunk. Nux vomica a tökéletes választás...a sok kávé, energiaital és könnyű drogok, alkohol és üzleti vacsorák bűvköre után vagy helyett, ha már megjelentek a tünetek.


(Divinyi Zoltán Péter)


Forrás:

George Vithoulkas: Esszenciák (Remedium Kiadó, 1998)

Dr S.R. Phatak: Homeopátiás gyógyszertan (Remedium Kiadó, 1996)

Rajan Sankaran: Lelkületek és homeopátiás szerek (Remedium Kiadó, 2002)


  kapcsolódó szerek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Lázcsillapítás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Fáradtság, kimerültség e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024