Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Szorongás, pánik, homeopátia

A szorongásként, pánikrohamként leírt betegség egy testi, lelki és érzelmi tünetegyüttes.

 • Szorongás, pánik, homeopátia

  Szorongás, pánik, homeopátia

Az érzelmi állapotot félelem, aggódás jellemzi, a testi tünetek akár egy szívrohamhoz is hasonlíthatnak. Felgyorsul a pulzus, sápadt a bőr, izzadás, légszomj és mellkasi fájdalmak jelentkezhetnek. Az étvágy csökken, és gyakori probléma az alvászavar is. A gyakori, állandósult szorongás következménye depresszió, életminőség romlás is lehet.

A szorongásos rohamok hátterét mindig gondosan ki kell vizsgáltatni. Okozhat pánikreakciót a túl alacsony vércukorszint, alkohol vagy drogelvonás, illetve a pajzsmirigy nem megfelelő működése is. Ritkán ételallergia is állhat a betegség hátterében.

A krónikus betegségre a homeopátia alkati kezelést javasol. Az alkati kezelés során a homeopata orvos részletesen kikérdezi a beteget életviteléről, tüneteiről, szokásairól, majd megkeresi a beteg alkatához leginkább illő homeopátiás gyógyszert. A krónikus betegségek jó eredménnyel gyógyíthatók alkati kezeléssel.

Hogyan segíthet a homeopátia?

Létezik egy sor, szorongás, pánik esetén elsősegélyként használható homeopátiás szer, melyeket érdemes kipróbálni, hiszen mellékhatás nélkül gyógyítanak. A szereket akár óránként is lehet szedni a tünetek csökkenéséig.

Az ACONITUM NAPELLUS​ 15 vagy 30 CH stresszes, pánikhoz vezető helyzetekben megelőzheti a roham kialakulását. Heves szívdobogás tapasztalható.

Ha a rohamot új helyzetek, vagy a szerepléstől való félelem váltja ki, a beteg kívánja az édességet és a tünetek romlanak meleg, fülledt helyiségben, a választandó szer a LYCOPODIUM CLAVATUM​15 CH.

Nyugtalanság, önbizalomhiány, fáradtság esetén, ha a beteg fázós és rendmániás, az ARSENICUM ALBUM​ 15 CH segíthet.

Túlérzékeny idegek, sértődékenység, empátia és a vigasztalás igénye jellemzi azokat, akiknek az állapota PHOSPHORUS​ 15 CH-tól javul. Ez a típus rendkívül érzékeny a viharos időjárásra.

Ha a beteg félős nagy társaságban, túlsúlyos, feledékeny és érzékeny a hidegre, a választandó szer a CALCIUM CARBONICUM​ 30 CH.

Elutasítja a vigasztalást és belülről sokáig rágódik a problémán, az a beteg, aki NATRIUM CHLORATUM​ 15 CH-tól várhat javulást.

Ha a pánikroham gyász vagy szerelmi csalódás hatására jelentkezik, az IGNATIA AMARA​ 15 vagy 30 CH a választandó szer.

Ha a beteg túlterhelt, képtelen pihenni, álmatlan és elveszíti idege felett az uralmat, a TARENTULA HISPANA​ 15 CH hasznos lehet.

A szorongás megszüntetése

A leggyakrabban használt szorongásoldó homeopátiás szerek a következők.

ARGENTUM NITRICUM​ 15 CH javasolható, ha a próbatételek (vizsga, szereplés) előtt fokozódó szédülés, kapkodás, hasmenés vagy vizelési inger, gyomorpanaszok, esetleg görcsök lépnek fel. Az ilyen beteg mindig siet, lehet tér- vagy tömegiszonya.

CHAMOMILLA VULGARIS​ 15 CH javasolt azoknál, akik túlérzékenyek a fájdalomra és dühkitörésekre hajlamosak.

A GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ 15 vagy 30 CH, hasznos szer lámpaláznál. Gyakori a beteg által észlelt remegés, hajlamos a „leblokkolásra”, a szorongástól migrén alakulhat ki.

A MAGNESIA CARBONICA 15 CH alkalmas ideges eredetű hasi görcsöknél, görcskészségnél, akár a nemi szervekről, akár az emésztőrendszerről, akár az erekről van szó.

A MOSCHUS​ 15 CH csökkenteni tudja az izgalom által fellépő légszomjat, bélgázosságot és a színpadias magatartást.

Igen gyakran alkalmazzák a NUX VOMICA​ 15 CH-t, ha ingerlékenység, agresszivitás, ellentmondást nem tűrő viselkedés, illetve görcsös emésztőszervi tünetek jelentkeznek.

Kisebb jelentőségű szer, de adott esetben igen hatásos a NUX MOSCHATA​ 15 CH. Jellemző rá a leküzdhetetlen nappali aluszékonyság, a szájnyálkahártya nagyfokú szárazsága szomjúságérzet nélkül, valamint a teljes telítettségérzet és puffadás a gyomorban.

STRAMONIUM​ 15 CH adható nyugtalanság, tik, bőbeszédűség esetén. Gyakori az ilyen betegeknél a sötétségtől való félelem, izgalomra gége- vagy nyelőcsőgörcs alakulhat ki.

CYCLAMEN​ 15 CH alkalmazható, ha a szorongás túlzott mértékű aggályoskodással jár, az elhagyatottság, méltatlanság gondolatát váltja ki, és tökéletességre való, fárasztó törekvést provokál. Menstruáció idején erősödnek a panaszok, migrén, szédülés is kísérheti.


Összegyűjtöttük a 16 alap homeopátiás szert, amelyet ajánlunk házipatikádba.

Ha maradt még kérdésed, kérdezz homeopátiás szakértőinktől!

Szerkesztette: R.Sz.


  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024