Félelmek, viselkedési zavarok

Nem akarok iskolába menni!

Homeopátiás válasz iskolai stresszhelyzetekre.

 • Nem akarok iskolába menni! – homeopátiás válasz iskolai stresszhelyzetekre

  Nem akarok iskolába menni! – homeopátiás válasz iskolai stresszhelyzetekre

A normális izgalom akár pozitívan is hathat a gyermek teljesítményére, azonban előfordulhat, hogy az iskolai stressz kezelése segítséget igényel. Gyermekeknél a túlzott stressz legtöbbször gyomorpanaszok, vagy fejfájás formájában jelentkezik.

Gyakran alvászavar is tapasztalható, ami egy ördögi kör kezdete, mivel a fáradt gyermek másnap még kevésbé képes megbirkózni az iskolai stresszhelyzettel.

Intő jel, ha a gyermek nehezen hoz döntéseket, sokáig gondolkodik olyan egyszerű kérdéseken, hogy mit egyen reggelire, vagy mit vegyen fel. A megoldás felé vezető legelső lépés az, hogy megtudjuk, mi okozza a problémát. Lehet, hogy egy erőszakos gyerek teszi nehézzé a napokat az iskolában, vagy a tanárral adódtak konfliktusok.

Az iskola követelményei lehetnek túl megterhelőek, nincsenek sikerélmények, vagy ellenkezőleg, túl lazák, és a gyermek unatkozik. Olvasási, beszédértési nehézségek is állhatnak a háttérben, vagy egy régi lemaradást nem bír behozni a kisgyermek. Az őszinte beszélgetés sok egyszerű gondot megold. Ha az elfojtott érzelmek miatt szenved egy gyermek, jó ötlet a napi naplóírás is. Az iskolai munkát szervezetté, a napi beosztást követhetővé, állandóvá kell tenni.

Fontos tudni, hogy az érzelmileg, szellemileg túlterhelt gyermekek könnyebben lesznek betegek a téli időszakban. Érdemes kipróbálni a homeopátia „szelíd” gyógyszereit stresszoldásra is. Ezzel erősebbé, hatékonyabbá tudjuk tenni immunrendszerünket is.

Homeopátiás szerekkel enyhíthetjük az álmatlanság és az egyszerű stresszes helyzetek okozta problémákat, mellékhatások nélkül.

Ha a tünetek nem javulnak, érdemes gyakorlott homeopata orvoshoz fordulni!

Jól használható homeopátiás komplex szerek léteznek az elalvás megkönnyítésére és a nyugodt pihenés biztosítására, amelyet gyerekek is biztonságosan szedhetnek.

Ha egy félénk diák a másnapi megmérettetéstől megijed, éjszaka többször felriad, nyugtalan, remeg, GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ enyhíthet a panaszokon.

Ha dolgozat, vizsga vagy közönség előtti szereplés miatt szorong, mert már előre fél, hogy minden rosszul sül el, zaklatottan alszik, gyomorfájdalommal és hasmenéssel ébred, időnként szédül és feladatát képtelen összeszedetten elvégezni, csak kapkod ide-oda, ARGENTUM NITRICUM​ adhatunk.

Előfordul, hogy a gyerekeket túl sok, számukra szinte befogadhatatlan jó és kellemes élmény éri napközben és emiatt éjjel képtelenek aludni. Ilyenkor a kávéból készült COFFEA TOSTA​ segíthet az álmatlanság elűzésében.

A fáradékony, ingerlékeny, szellemileg túlterhelt, fejfájós tanulók szere a KALIUM PHOSPHORICUM​.

Ha a szellemi kifáradást követően jelentkező fejfájás és kifejezett ingerlékenység evésre javul, akkor az Anacardium adható.

A ACIDUM PHOSPHORICUM​ (Phosphoricum acidum) a gyors testi növekedés, a lezajlott betegség vagy a szellemi túlterhelés által okozott kimerülés gyógyszere. A nyomó jellegű fejfájás ekkor a fejtetőn jelentkezik.

Akiknek fejfájása és látása szellemi erőkifejtéskor rosszabbodik, alvás közben hirtelen izomrángás miatt rángatózik a lábuk, azoknak ZINCUM METALLICUM​ javasolható.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Beszoktatás alatti lelkiállapotok e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024