Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Vizsga homeopátiás segítséggel!

Kicsik és nagyok egyaránt izgalommal készülnek az utolsó tanítási hónap felmérő és vizsgaidőszakára. Gyakran alvászavar is tapasztalható, ami egy ördögi kör kezdete, mivel a fáradt gyermek másnap még kevésbé képes megbirkózni az iskolai stresszhelyzettel.

 • Vizsga homeopátiás segítséggel!

  Vizsga homeopátiás segítséggel!

A nevetésről

Rendkívül hatásos természetes módszer mindenféle stressz oldására a nevetés.

Persze, a nevetés mindenre jó, mondhatnánk, de ennek a ténynek élettani alapjai is vannak. A nevetés ellazítja az izmokat. A stresszhormonok közül négy fajta kiválasztása csökken nevetés hatására. Ezt el lehet érni különböző relaxációs technikákkal is. De miért ne nevessünk inkább?

A jó humorú emberek ellenállóbbak a betegségekkel szemben – ezt egy nyolcvanas években végzett tanulmány is alátámasztja. Már egy 30 perces vicces film hatására is jelentősen megnő az IgA (immunoglobulin A),  ez védi a szervezetünket elsősorban a felső légúti bajoktól) szint a vérben és a nyálban.

Homeopátiás szert, de milyet?

És ha már természetes módszert választunk, nevetve vegyük be az alábbiak közül azt, amelyik legjobban hasonlít tüneteinkre.

A monoszerek ajánlott hígítása és adagolása: 15 CH, napi 1-2x5 golyó.

Ha egy félénk diák a másnapi megmérettetéstől megijed, éjszaka többször felriad, nyugtalan, remeg, GELSEMIUM SEMPERVIRENS​ enyhíthet a panaszokon. Gyakori vizelési inger is tapasztalható.

Jól használható homeopátiás komplex szerek léteznek az elalvás megkönnyítésére és a nyugodt pihenés biztosítására, amelyet gyerekek is biztonságosan szedhetnek. Ilyen például egy homeopátiás komplex szer, ami alkalmas a repülés okozta félelem megelőzésére is.

Ha a diák dolgozat, vizsga vagy közönség előtti szereplés miatt szorong, mert már előre fél, hogy minden rosszul sül el, zaklatottan alszik, gyomorfájdalommal és hasmenéssel ébred, időnként szédül és feladatát képtelen összeszedetten elvégezni, csak kapkod ide-oda, ARGENTUM NITRICUM​-ot adhatunk.

Előfordul, hogy a gyerekeket túl sok, számukra szinte befogadhatatlan jó és kellemes élmény éri napközben és emiatt éjjel képtelenek aludni.

Ilyenkor a kávéból készült COFFEA TOSTA​ segíthet az álmatlanság elűzésében.

A fáradékony, ingerlékeny, szellemileg túlterhelt, fejfájós tanulók szere a KALIUM PHOSPHORICUM​.

Ha a szellemi kifáradást követően jelentkező fejfájás és kifejezett ingerlékenység evésre javul, akkor az Anacardium adható.

A ACIDUM PHOSPHORICUM​ a gyors testi növekedés, a lezajlott betegség vagy a szellemi túlterhelés által okozott kimerülés gyógyszere. A nyomó jellegű fejfájás ekkor a fejtetőn jelentkezik.

Akiknek fejfájása és látása szellemi erőkifejtéskor rosszabbodik, alvás közben hirtelen izomrángás miatt rángatózik a lábuk, azoknak ZINCUM METALLICUM​ javasolható.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024