Stressz, alvászavar, memória, lámpaláz, vizsgadrukk

Stressz az életemben

Az emberi szervezet stresszel válaszol a fizikai, szellemi és érzelmi ingerekre.

 • Stressz az életemben

  Stressz az életemben

Stressz hatására fokozódik az érrendszert, szívet és izmokat a stresszre felkészítő hormonok termelődése.

Amint a stressz megszűnik, a stresszhormon szintje leesik, de ha a stresszhatás folyamatos, ez a szint magas marad. A stressz hosszútávon magas vérnyomás, szívinfarktus, depresszió, szorongás, krónikus fáradtság szindróma, elhízás, migrén stb. kialakulásához vezethet. A stressz gyengíti az immunrendszert, így autoimmun (a szervezet saját sejtjei ellen fordul) és daganatos betegségek kialakulásának is nagyobb lehet az esélye. A szenvedélybetegségek is gyakran a stresszre adott válaszreakciók.

A stressz tünetei:

Szívdobogás
Gyors légzés
Szájszárazság
Izzadás
Remegés
Testsúlyváltozás
Emésztési zavar
Fertőzések
Könnyezés
Fejfájás
Koncentrációs zavar
Ingerlékenység

Alvászavar

A stresszre adott reakció személyes fogékonyság és alkatfüggő. Homeopátiás alkati terápiával, mely az ember fizikai és lelki tulajdonságainak összességét veszi figyelembe, az egyéni stressztűrés képessége javítható, a stressz-betegség gyógyítható. A homeopátiás alkati kezelést bízzuk szakképzett homeopata orvosra.

A megfelelő, A, B, C és E vitaminokban, esszenciális zsírsavakban gazdag táplálkozás, napi 30 perc mozgás, és az önfejlesztés is fontos segítség a stressz elleni harcban. Meg kell tanulni azt is, hogyan kezeljük pozitívan az elkerülhetetlen stressz helyzeteket. Fontos a társas kapcsolatok ápolása és a normális időbeosztás kialakítása is.

Milyen homeopátiás szer adható?

A stresszkezelés egyik hasznos komplex szeréről bővebb információk itt. Csökkenti a stressz okozta izgalmat, félelmet, az álmatlanság és nyugtalanság tüneteit. Alkalmas a repülés okozta félelem megelőzésére is.

A stresszkezelés komplex szer homeopátiás összetevői:

ACONITUM NAPELLUS​: szorongással járó általános túlfűtöttség, izgatottság, álmatlanság csökkentésére.

Atropa belladonna: a túlzott mértékű érzékszervi érzékenység (fény, zaj, hideg) csökkentésére, lüktető, erős fejfájásra.

CALENDULA OFFICINALIS​s: enyhe görcsoldó hatású.

CHELIDONIUM MAJUS​: hatóanyaga a chelidonsav, mely nyugtató hatással bír.

Abrus precatorius: „túlhajszolt” egyén fejfájására.

Viburnum opulus: idegnyugtató és simaizom relaxáló.

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Stressz, pánik és alvászavar kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Stressz, álmatlanság, vizsgadrukk homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Alvászavar e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Balesetek, sérülések kezelése homeopátiával e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024