Hónap orvosa

Interjú dr Saáry Kornéliával

Hallgasd meg dr. Saáry Kornélia gondolatait a holisztikus gyógyításról!A hónap orvosa dr. Saáry Kornélia fül-orr-gégész, akupunktúrás orvos, homeopata, aki rendelőjében aktívan használja a pszichoterápiát és a pszichodrámát is. 

Dr. Saáry Kornélia 1986-ban kezdett el kínai orvoslást tanulni, természetesen Kínában, ahol kórházakban is dolgozott. Magyarországon az elsők között kezdett el akupunktúrás orvosként dolgozni, 1992-től, majd 1999-2005 között egy akupunktúrás kórházi osztályt vezetett orvosokkal, asszisztensekkel, gyógytornásszal, fizikoterápiás nővérrel és masszőrrel. Az ezredforduló óta szervez akupunktúrás továbbképzést  akupunktúrát gyakorló orvosok számára és részt vesz a Pécsi Orvostudományi Egyetem akupunktúrás alapképzésében is oktatóként. 

A komplementer medicina orvosi szakmai kollégium tagjaként részt vett gyógyító módszerek elismertetésének folyamatában, majd 2010-ben dr. Ling Ju-tól egy olyan új akupunktúrás módszert tanult, melyet addig nem ismertek a világon, s erről könyvet is írt AKUPUNKTÚRA - A REPÜLŐ QI MÓDSZERE címmel. 

A hagyományos kínai orvoslás részeként a moxaterápia, köpölyözés, táplálkozási és életmód tanácsadás, fájdalomszindrómák, gyulladások, keringési betegségek, stresszoldás is nap mint nap előfordul rendelésén. A kilencvenes évek elejétől a pszichoterápia /Daubner-féle, integratív pszicho-hypnoterápia/ és a pszichodráma is fontos része lett gyógyítói munkájának, sőt, az elmúlt húsz évben drámacsoportokat vezetett. 

Kezeléseit gyógyteákkal, légzés- és jógagyakorlatokkal, masszázzsal, tisztítókúrákkal egészíti ki a krónikus fertőzések megszüntetése érdekében. Homeopátiával 2000 óta foglalkozik aktívan, az akupunktúrás kezelések fontos kiegészítőjeként. Tapasztalatai szerint a betegségek, tünetek eredőjeként - gyakran a lelki eredetű problémákat megtalálva, - nagyon fontos segítséget ad a homeopátiás gyógyulási út ahhoz, hogy egy mélyben lappangó, akár több éves, évtizedes elváltozás, gyulladás stb. „megmozduljon” és a felszínre hozható legyen. Ahogyan írja: „Az első kezelés után otthon átnézek mindent, gondolkozom a páciensről – elsősorban a testi tüneteiről, de az életútjáról, a családjáról, munkájáról is, fölállítom a betegségek időbeli sorrendjét. Az első homeopátiás szert többnyire a fő tünet alapján választom, az akupunktúrát pedig segítő szerként. Ezt az átnézést 8-10 hetente megismételem, és a fő tünetnek megfelelően választok új szert. A későbbi szerek többnyire mélyebb hatásúak, a betegség lelki kiváltó okát kezelik. Egy-egy szer bevételekor a tünetek felerősödnek, mert a homeopátiás szer a felszínre hozza, jobban érzékelhetővé teszi a mélyen megbújó negatív érzelmet, s az ennek okán fennálló testi tünetet. A gyógyulás akkor zajlik helyes irányba, ha ugyanazon az úton megyünk visszafelé a beteg életében, amely során a tünetei kialakultak. Tehát úgy változik a tünetegyüttes időben visszafelé, ahogy az kialakult.”

  kapcsolódó cikkek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024