Hónap orvosa

Beszélgetés dr. Kovács Gabriellával

Mit tudott már Maria Treben is? Allergia, immunerősítés, étkezés


.


Sorozatunkban ezúttal dr. Kovács Gabriella általános orvos-homeopata a beszélgetőtársam, a fókuszpont pedig -főként aktualitása miatt- az allergia és persze az immunrendszer és annak erősítése. Ha hivatalos definíciót keresünk az allergiára, azt olvashatjuk például, hogy „az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atkák, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek és nehézfémek.” Ezzel nagyjából mindannyian tisztában vagyunk, de ha jön a tavaszi virágzás, sokan még mindig előre félünk.


Talán már megvan a bevált gyógyszerünk, tudatosan tervezünk vagy éppen kerülünk programokat egy bizonyos időszakban, amikor egyre erősebbek lesznek pl. a pollenallergiát mutató tüneteink, mint a szemviszketés, tüsszentés, orrfolyás stb. pedig egy jól felépített homeopátiás protokollal, nemcsak jelentősen csökkenthetjük ezeket a kellemetlenségeket, de bizonyos szempontból már a prevenciót is elindíthatjuk vele. Igaz, nem az utolsó pillanatban, hanem akár már a téli hónapokban, hogy a testünk (és a lelkünk) felkészülhessen. Igen, a lelkünk is, mert számos allergiás tünet mögött, legyen az étel, por vagy pollenallergia, bizonyos érzelmeink is megbújnak és arra várnak, hogy ne csak a tüneteken keresztül tudják megmutatni magukat, de foglalkozzunk velük tudatosabban, hozzuk a felszínre, rendezzük el, ne nyomjuk el, ami zavart okoz. S ha már az ételeket említjük, az interjúban dr. Kovács Gabriella külön is kitér arra, hogy az ételérzékenység és bizonyos ételekre, összetevőkre adott allergiás tünetek önmagukban is kezelést igényelnek, de számos egyéb allergia mögött is meghúzódik egy még fel nem fedezett, étkezéssel kapcsolatos érzékenység, amely egyfajta átfedéssel mutatja meg magát. Biztosan sokan emlékeznek Maria Treben hetvenes években megjelent könyvére, amelyben nemcsak a gyógynövények erejéről beszél, de arról is, hogy bizonyos esetekben kerülni kell a füstölt ételeket vagy tejtermékeket, mert rontanak a test állapotán. Ezek a megfigyelések ma már komoly kutatásokban is szerepelnek, ezért ha például váratlanul megjelennek allergiás tünetek (akár a pollenallergia is kialakulhat felnőttkorban) érdemes végig gondolnunk életvezetési szokásainkat és étkezésünket is. Az immunrendszer egészsége, erősítése természetesen nagyon fontos minden szempontól, így a különböző allergiás tünetek kérdésénél is. Számos tényező gyengítheti az immunrendszerünket, a stressztől, a rosszul megválasztott ételeken át a régebben lezajlott, de még nyomot hagyó betegségekig rengeteg dolog szóba jöhet. Egy homeopátiás felmérés és egy jól összeállított kúra azonban nemcsak az immunrendszert erősítheti, de visszatérő makacs gyulladásos betegségek megszűnését is segítheti. 


  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Influenza, láz, megfázás homeopátiás kezelése

   tovább
  • letöltöm

   Influenza & téli betegségek e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Óvodáskori problémák e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   Őszi-téli protokoll

   tovább
  • letöltöm

   Téli lifestyle e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024