Hónap orvosa

Beszélgetés Dr. Borbély Katalin funkcionális orvoslást képviselő háziorvossal, homeopatával

A funkcionális orvoslás és a homeopátia összefüggéseiFolytatjuk sorozatunkat, amelyben homeopátia alkalmazásában nagy tapasztalattal rendelkező orvosokkal beszélgetünk. Novemberi vendégünk Dr. Borbély Katalin, aki rendkívül színes életúttal és tapasztalattal rendelkezik. 


Dr. Borbély Katalin számos országban élt, tanult és dolgozott az elmúlt évtizedekben, köztük Dániában, Indiában, Nepálban, Hollandiában, és meghatározó éveket töltött el Angliában. Sokan, akik homeopátiás orvoslással foglalkoznak, de legalábbis érdeklődnek iránta, vagy használják a homeopátiás szereket, valószínűleg Angliát nevezik meg India mellett a homeopátia fontos központjaként. Ebben talán szerepe volt az utóbbi évtizedekben annak is, hogy dr. Peter Fisher, aki több orvosi szakvizsga után a homeopátia egyik legfontosabb képviselője lett, II. Erzsébet királynő orvosaként is ismert volt, és hatása a királyi családon keresztül erősen érződött. Peter Fischerhez való kapcsolódásáról Borbély Katalin is mesél az interjúban. A doktornő hét éven át vezette az Angol Homeopátiás Egyesület Norwich-i klinikáját, és hat éven át dolgozott a Londoni Royal Hospital of Integrative Medicine homeopátiás részlegén. Mindkét kórházban nagyon fontos tapasztalatokat szerzett a homeopátiás orvoslás napi gyakorlatáról, és ezekből el is mond néhányat a beszélgetésben. Nemcsak az esetek érdekesek számomra, de az is, ahogyan kiderül az életútból, hogy nem vezetett egyértelmű és sima út a homeopátia irányába. Ahogyan a legtöbb homeopata esetében, úgy Borbély Katalinnál is történt valami, ami mindent megváltoztatott. 

A beszélgetésünk sem a homeopátiával kezdődik, hanem a funkcionális orvoslással, amely egy itthon kevéssé ismert terület. Hivatalos definíciója szerint, a funkcionális orvoslás a hagyományos, betegségközpontú orvosi gyakorlat helyett, egyénre szabott, páciensközpontú megközelítést képvisel. Figyelembe veszi a panaszok mögötti genetikai, környezeti, és életmódbeli sajátosságok kölcsönhatásait, amelyek krónikus betegségek kialakulásához is vezethetnek, ugyanakkor nem egyetlen orvosi területre koncentrál, hanem kapcsolódó szakterületek orvosai, teamben kapcsolódva segítik a kliens testi, lelki gyógyulását. S hogy milyen összefüggéseket mutat a funkcionális orvoslás és a homeopátia általában és Dr. Borbély Katalin életében? Ez kiderül a beszélgetésből. 


  kapcsolódó cikkek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024