Hónap orvosa

Beszélgetés dr. Lengyel Boglárka gyermekgyógyász szakorvossal, homeopatával

A tél vége és a kisbabák és a nagyobbacskák immunrendszereHomeopátiás orvosokkal készített sorozatunkban dr. Lengyel Boglárka gyermekgyógyász homeopata a vendég, akit nagyon sokan Bogi doktor néniként ismernek. 

Könnyű, de egyben nehéz is beszélgetést készíteni egy olyan orvossal, aki szinte intézményesült az elmúlt évtizedekben, ráadásul már számos alkalommal interjúzhattam vele a legkülönbözőbb, gyerekeket érintő témákban. 

Lengyel Boglárka szakterületei az általános gyermekgyógyászat mellett, a csecsemők, gyermekek táplálkozásával, táplálásával összefüggő problémák kezelése. Ezen kívül segít a várandósoknak felkészülni a baba születésére, gondozására; de foglalkozik a csecsemő-és kisdedkorú gyermekek preventív vizsgálatával is, különös tekintettel a táplálkozási, életviteli kérdésekre (alvás, altatás, napi ritmus, levegőztetés, orrszívó használata, a beteg gyermek ápolása, a beteg és az egészséges táplálása, öltöztetése, utazás babával, oltások). A gyermeket érintő családi krízishelyzetekkel – válással és párkapcsolati zűrzavarokkal – összefüggésbe hozható gyermekkori problémák testi és lelki tüneteit is segít felderíteni, és a megoldás megkeresésének lehetőségeit megtalálni a hozzá forduló szülőknek. 

Könnyű Bogival kapcsolódni, mert nagyon nyitott és nagyon tájékozott, és úgy ismeri a gyerektestet és gyereklelket, ahogy kevés orvos, és egyben nehéz is, mert minden kérdésből és válaszból száz új ágazik el azonnal, és kihívás megmaradni egy meghatározott vonalnál és tartani az időkeretet. 

Ezúttal a tél végi szezonális kérdésekből indulunk, ami az egészen kicsi babák és a nagyobbacskák immunrendszerét illeti. Kitérünk arra, szükséges-e mindig beleavatkozni valamibe, amit a test egész jól elrendez és arra is, hogy hogyan lehet következtetni a baba fizikai adottságai és reakciói alapján arra, hogy milyen alkat és egy-egy megbetegedés az adott babánál milyen gyógyulási utat kíván meg. 

Nem lehet elmenni szó nélkül a szülő felelőssége mellett, amikor a gyermekorvos csak egy bizonyos pontig tehet meg minden tőle telhetőt a gyermekért és onnantól a szülő aktív közreműködése nélkül nem fognak tudni tovább fejlődni a dolgok. 

Ehhez kapcsolódóan beszélünk arról is, hogy a legjobban, legpontosabban választott homeopátiás szer is csak úgy tud a kívánt módon segíteni, ha az étkezés is rendben van a gyereknél és a környezetében megnyilvánuló lelkileg megterhelő tényezőkön is próbálunk segíteni szülőként. Számos homeopátiás szer neve is elhangzik a beszélgetés során, ahogyan az is, hogy a már említett étkezés kulcsfontosságú. Így röviden kitérünk arra is, hogy ha egy gyerek valamiért nem akar hússal/húsból készült ételt enni, akkor hogyan segíthetjük őt és/vagy a szüleit abban, hogy ez ne legyen megterhelő, hanem lehetősége legyen úgy étkezni, ahogyan az ő teste, lelke kívánja. 


  kapcsolódó cikkek
  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Szülés homeopátiával, babaszerek

   tovább
  • letöltöm

   Fogzás e-könyv

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024