Hónap orvosa

A hónap orvosa: Dr. Gaurang GAIKWAD

Dr. Gaurang Gaikwad, a klasszikus és a kortárs homeopátia mestere

Homeopata orvosokat bemutató sorozatunkban most dr. Gaurang Gaikwad indiai homeopata orvost mutatjuk be olvasóinknak, aki 2023 szeptemberében járt először hazánkban, ahol nagysikerű, kétnapos homeopátiás szemináriumot tartott hallgatóinak a Terápia Natúra Alapítvány meghívására. 

A budapesti utazás saját elmondása szerint örökké emlékezetes marad az úriember számára, hisz ez volt az első közös útja brazil származású orvos kedvesével, Catarina-val, akit néhány héttel az utazás előtt jegyzett el.

Dr. Gaurangnak a Mumbai-i Matungában van magánklinikája. A nemzetközi hírű, Dr. Rajan Sankaran nevével fémjelzett "The Other Song Academy"-vel áll kapcsolatban, ahol diákokat tanít, de szorosan együttműködve dolgozik Dr. Sankarannal is. Sok homeopata érkezik Európából a klinikájára, hogy homeopátiás oktatásban vegyen részt.

Dr. Gaurang családja gazdag orvosi hagyományokban. Mindkét szülője szemészorvos. Dr. Vijay Vaishnav, - aki az első mentora volt, - avatta be a homeopátiába. A Mumbai-i CMP Homeopátiás Orvosi Főiskolán tanult klasszikus homeopátiát. Dr. Gaurang többek közt Dr. Rajan Sankarant tartja inspiráló mesterének és mentorának. Együtt dolgoztak a „Synergy in Homoeopathy”, „Synergy Synopsis” és „From Similia to Synergy” valamint a „The Art of Follow Up” című könyvek megszületésének érdekében is.

Gaurang szoros kapcsolatban áll a kalkuttai Dr. Sunirmal Sarkar homeopata orvossal is. Iskolai tanulmányai után, a gyakorlata folytatásaképp hét hónapot töltött Dr. Sarkarral, amikor megtanult bengáliul és tanulmányozta a rákos esetek és a nehéz, visszafordíthatatlan kóros esetek kezelésének homeopátiás megközelítését. Dr. Gaurang Dr. Sarkar segítségére is volt két könyve: a "Just You See" és a "Just You Think" című művek megírásában.

Dr. Gaurang ezidáig négy könyvet írt, amelyeket mára már több nyelvre le is fordítottak. Ezek sorban: „A mentális rubrikák dekódolása”, „A nozódák és szarkódák materia medicája”, „A repertorizáció művészete” és a „Stratégiák és térképek az akut esetek kezelése során”.


A budapesti kurzusán részt vett Dr. Simon-Fiala Ágnes, aki dr. Gaurang tanításaiból az alábbiakat emelte ki: „Olyan esetek ismertetését hallottuk és képekkel alátámasztva láttuk is a két nap alatt, amelyek az allopátiás orvoslás szemszögéből reménytelennek számítanak. Mindegyik esetben az történt, hogy a homeopátiához az utolsó lehetőségként fordultak. ...Összességében azt éltem meg, hogy dr. Gaurang terápiás kreativitása, bátorsága, korát meghazudtoló nagy tapasztalata az én homeopátiával kapcsolatos, bevallom olykor ellankadó lelkesedésemet is felkorbácsolta. A szünetekben a többi kollégával is beszélgetve azt tapasztaltam, hogy ez a két nap hasonlóképpen hatott másokra is.”

Dr. Dán Anett, élő streaming felvételen kísérte figyelemmel a két napos képzést, aki pedig így fogalmazott a képzés keretében átadott tudás kapcsán: „Dr. Gaurang Gaikwad magával ragadó prezentációja odaszegezett a képernyő elé, úgy éreztem, mintha ott lennék én is a teremben a többiekkel. Fotókkal és videókkal gazdagon dokumentált, változatos esetbemutatásai során feltárult az a letisztult gondolkodásmód, amelyben a klasszikus és klinikai homeopátia egymást kiegészítve ad megoldást reménytelennek tűnő, vagy a nyugati medicina által már sikertelenül kezelt betegségek esetében. Dr. Gaurang szemléletében hangsúlyos a Materia Medica alapos megismerése és korábbi homeopátiás gyógyító mestereink munkásságának ismerete. Ez a tudás és az adott esetnek megfelelően rugalmasan alkalmazott módszertan ötvözése vezet a sikerhez, melyhez bőven kaptunk tőle inspirációt!”


  kapcsolódó cikkek
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024