Hónap orvosa

Interjú dr. Szuromi András homeopata szülész-nőgyógyásszal

Mit tehetnek a nők saját magunkért és a kisbabájukértSorozatunkban dr. Szuromi András szülész-nőgyógyásszal, homeopata szakorvossal beszélgetek többek között a háborítatlan szülésről és a várandósságot, szülést befolyásoló egészségi problémákról, mint az inzulinrezisztencia.

A háborítatlan vagy természetes szülés minden kismama álma. Mindenki azt szeretné, ha kellő türelemmel, elegendő időt hagyva számára és a kisbaba számára, értő figyelemmel és gondoskodással venné körbe őt az orvos és a szülésznő. A mai valóság része azonban gyakran a kórházak kissé hideg, kiszámított, menetrendszerű szülesztése, amelynek során biztosra kell menni és a legkisebb probléma érzékelésekor, sőt, már azt megelőzően egy gátmetszést, császármetszést, oxitocin infúziót is tartalmazó protokollal készül az egészségügyi személyzet. Természetesen nagyon sok váratlan helyzet adódhat, amikor a kismama és a baba életét, egészségét éppen egy ilyen jól működő protokoll menti meg, de az is igaz, hogy sok nő lenne képes megszülni beavatkozás nélkül is a gyermekét, ha erre lenne lehetősége.

A háborítatlan szülés fogalma Frederic Leboyer nevéhez fűződik. A  természetes szülés része a gátvédelem, majd a szülést követően a baba összekapcsolódása az anyával (és az apával) bőrkontaktuson keresztül, valamint az is, hogy a köldökzsinór pulzálásáig, az orvos nem vágja el azt és nem is fürdetik meg az újszülöttet. Nemcsak az édesanya, de a baba számára is óriási jelentőségű, hogy mi az első élménye világrajövetelekor, így a meleg, puha, a méh biztonságára emlékeztető környezet és az ölelés biztosan megteremti azt az érzést egy kicsi emberben, hogy jó volt megérkezni. Ezt a milliót teremti meg dr. Szuromi András, amikor csak lehetséges. 

Beszélgetünk arról is, hogy a várandósságot, sőt már a teherbeesést is komolyan befolyásolhatja többek között az inzulinrezisztencia és ezzel összefüggésben a hormonháztartásban kialakult zavarok, így közvetlenül a petefészek működési zavar. Mi generálhatja ezt a folyamatot, hogyan gyorsult fel az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség és számos más, a női egészséget közvetlenül sújtó betegség kialakulása a populációban? Erről is beszél dr. Szuromi András, ahogyan arról is, hogy mit tehetünk mi, nők, saját magunkért és a kisbabánkért megfelelően kiválasztott, jól adagolt homeopátiás szerek segítségével, hogy várandósság, a szülés és egy esetleges császármetszést követő természetes szülés is minél könnyebb legyen. 

  AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TERÁPIÁS KÁRTYÁK
  • letöltöm

   Hólyaghurut e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiával e-könyv

   tovább
  • letöltöm

   A várandósság problémái

   tovább
  • letöltöm

   Derékfájás e-kártya

   tovább
  • letöltöm

   Gyomorpanaszok, reflux e-kártya

   tovább
  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024