Hírek

Alternatív ellátás akár saját zsebből is

Németországban a szülők közel 80%-a biztosít gyermekének kiegészítő, vagy alternatív gyógyászati kezelést

Az esseni Erzsébet Kórház Gyermekgyógyászati Osztályát és a landshuti St. Marien Gyermekkórházat felkereső szülőket kérdeztek az alternatív medicina támogatásáról. 1323 szülő vett részt a felmérésben. 40%-uk nyilatkozott úgy, hogy már használja a kiegészítő és alternatív gyógyászati (CÍM) kezeléseket gyermekei számára. Leggyakrabban a homeopátiát említették közel 60%-kal, ezt követi az oszteopátia és a fitoterápia. A résztvevők több mint 80 % -a támogatta a CIM kínálat bővítését az adott kórházakban. A szülők által leginkább a homeopátiát keresték, ezt követte a csontkovácsolás, a fitoterápia és a masszázsterápia. A szülők többsége (88%) nyilatkozott úgy, hogy a szolgáltatások szélesebb körét szeretné igénybe venni, beleértve azokat a többletszolgáltatásokat is, amelyekért akár külön kell fizetni.

Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34246995/

  Maradt még kérdésed?

  Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

  Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

  homeopátiás orvost keresek
  A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
  homeopátia.info © 2024