Köhögés

A fájdalmas köhögés homeopátiás szerei

A köhögés az influenza egyik leggyakrabban jelentkező szövődménye.

 • A fájdalmas köhögés homeopátiás szerei

  A fájdalmas köhögés homeopátiás szerei

 • kinyomtatom

 • elküldöm

 • ajánlom

A vírus által legyengített nyálkahártyák fogékonyabbak a fertőzésekre.

Mit tanácsolhatunk általánosan?

1. Már az influenza első tüneteire szedjünk komplex készítményt a tünetek enyhítésére (hidegrázás, általános fájdalom, láz, orrfolyás, köhögés). A vizsgálatok szerint ez a homeopátiás szer akkor a leghatásosabb, ha minél hamarabb elkezdjük szedni. Mivel gyorsabban gyógyulunk, csökken a szövődmények kialakulásának esélye.

2. Nagyon fontos a pihenés és a megfelelő mennyiségű folyadék! Lázasan 10%-kal több folyadékot veszítünk!  Ha betegen dolgozunk, kitesszük szervezetünket az újabb fertőzéseknek, és a hideggel, stresszel elfoglalt immunrendszer nem tud megfelelően védekezni, gyógyulni!

3. Ne csillapítsuk a köhögést, csak ha nagyon elviselhetetlen, a köhögés fontos tisztító reflex.

A jellemző tünetek alapján milyen szereket adhatunk?

(A homeopátiás szerek hagyományos terápia mellett is használhatók). Adjuk a szereket általában 15 CH potenciában, napi 3-4 alkalommal.

Kezdődő tüneteknél, ha nincs magas láz, de szaggató, fájdalmas a száraz köhögés, adjunk

FERRUM PHOSPHORICUM​ + KALIUM CHLORATUMkombinációt, napi 3-4 alkalommal, 9 CH-ban.

Súlyosabb tüneteknél

ACONITUM NAPELLUS

Kulcsszó: hirtelen, száraz és forró, nyugtalan

A súlyosabb tünetek akkor jelentkezhetnek, amikor egy enyhébb influenzafertőzés közben esetleg erős hideghatás ér minket (szeles idő, lehűlés). Hidegrázás és hirtelen magas láz jellemzi ezt az állapotot. A bőr száraz, és a köhögés fájdalmas. Fontos, hogy az Aconitumnál a váladék vizes. Ha sűrűvé válik, már nem az ACONITUM NAPELLUS​ a megfelelő szer.  

BRYONIA

Kulcsszó: nyugalomra vágyik, fájdalmas köhögés

Gyakran az ACONITUM NAPELLUS​ és a FERRUM PHOSPHORICUM​ követő szere. A köhögés lazább, mint az ACONITUM NAPELLUS​-nál, gyakran tapasztalható közben éles mellkasi fájdalom. A nyelv és száj száraz, cserepes. Láza is lehet, de a bőre nem olyan forró, mint az Aconitum betegnek.

PHOSPHORUS

Kulcsszó: orrvérzés

A BRYONIA​ lehetséges követő szere. Amikor a köhögés a szegycsont alatt fájdalmas, a gége szűk, a mellkasban nyomásérzet van. Nehéz légzés, gyakran vérrel csíkozott váladék is előfordulhat. Előfordulhat orrvérzés is a tünetek között.

Amikor a köpet sűrű, gennyes, sárga, sok a váladék, bármilyen terápia mellé adjunkHEPAR SULFUR​-t.

AJÁNLOTT E-KÖNYVEK ÉS TEMATIKUS KÁRTYÁK
 • letöltöm

  Influenza & téli betegségek e-könyv

  tovább
 • letöltöm

  Köhögés, hörghurut homeopátiás kezelése

  tovább
Maradt még kérdésed?

Ha valamire nem találtad a választ, tedd fel a kérdésed szakértőnknek! Kérdésed elküldése előtt kérjük, vedd figyelembe, hogy a válaszok nyilvánosan jelennek meg. Ha a problémád bizalmas jellegű, inkább az orvoslistánkban keress egy szakértőt, akivel személyesen konzultálhatsz. Nincs lehetőségünk magán e-mail címekre történő válaszadásra és telefonos konzultációra sem.

Szakértőinknek új kérdést csak regisztrált látogatóink tehetnek fel. Ha még nem regisztráltál oldalunkon, kattints ide! Ha már regisztráltál korábban, akkor lépj be.

homeopátiás orvost keresek
A www.homeopatia.info.hu oldalán található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben forduljon szakorvoshoz!
homeopátia.info © 2019